Hovedinnhold

Bitter navnekonflikt over for One Direction

ONE DIRECTION: Etter gjennombruddet med «X Factor» har det bare gått én retning for det britiske bandet. Nå får de også beholde navnet. Foto: AP.
ONE DIRECTION: Etter gjennombruddet med «X Factor» har det bare gått én retning for det britiske bandet. Nå får de også beholde navnet. Foto: AP.
(VG Nett) Det britiske boybandet One Direction ble saksøkt av det amerikanske punkbandet One Direction for å ha stjålet navnet, og gikk til motsøksmål. Nå er de enige.

Denne saken handler om:

Forliket innebærer at de unge, britiske herrene fortsatt kan kalle seg One Direction, skriver Daily Mail.

Harry Styles, Niall Horan, Liam Payne, Zayn Malik og Louis Tomlinson ble saksøkt av et punkband fra California tidligere i år. Amerikanerne mente de hadde rettighetene på navnet One Direction.

Britenes plateselskapssjef, ingen ringere enn Simon Cowell, ante imidlertid råd - han gikk til motsøksmål og anklaget punkerne for å prøve å tjene penger på «One Thing»-sangernes suksess.

Nå har de to partene kommet til enighet, en enighet som innebærer at begge gruppene kan fortsette å bruke navnet.

Andre detaljer om forliket er foreløpig ikke kjent.

Den amerikanske gruppen hevdet å ha brukt One Direction siden 2009, mens de britiske guttene ble gjort til en gruppe på «X Factor» i 2010.

Siden gjennombruddet med TV-programmet har det britiske bandet blitt en formidabel suksess. Debutalbumet «Up All Night» var nummer én i sin første uke på Billboard-listen, noe ingen brite har klart tidligere.

I november kommer bandets oppfølgeralbum.

Den amerikanske gruppen har hatt vesentlig mindre suksess, og spiller for det meste på lokale tilstelninger og barer, ifølge deres egen hjemmeside.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk