Hovedinnhold

Knusende psycho-seier

Jeg skjelver på hendene når dette skrives. Og jeg hører ikke hva du sier.

TOPPKARAKTER: Motorpsycho er «a going concern». Foto: Espen Braata
TOPPKARAKTER: Motorpsycho er «a going concern». Foto: Espen Braata

Denne saken handler om:

KONSERT: Motorpsycho
STED: Øyafestivalen
PUBLIKUM: Ca. 9000
AKTUELL CD: «Heavy Metal Fruit»
Første del av den Øyafestival-avsluttende fremføringen av Motorpsychos klassiker «Timothy's Monster» (1994) i går, var egentlig løsere i snippen enn en konsert med dette bandet pleier å være.

Tid for å ta opp forbindelsen med gamle venner: Tangentmann Lars Lien og tidligere trommis Håkon Gebhardt (som holdt seg til akustiske strengeinstrumenter i begynnelsen).

Riktig bra var det, spesielt øyeblikket da et førtitall fugler fløy over scenen i perfekt formasjon under den trolske «Watersound» - låten som foregrep hele Sigur Rós-katalogen.

Ingen nostalgifølelser av den klamme sorten, heller. Det hjelper selvsagt at Motorpsycho fremdeles lager noen av sine beste plater, og i aller høyeste grad er «a going concern».

Helge Sten, «Deathprod», snek seg på først etter mørkets frembrudd. Da ble det alvor. Fra en Grateful Dead-parafraserende «Giftland» og ut, var det bare å lukke øynene og la jorden åpne seg opp under deg.

De kunne egentlig bare spilt «The Wheel», med sitt riff-til-å-ende-alle riff og brottsjøer av lyd, i en time (de nøyde seg med 25 minutter), og triumfen ville vært et faktum. Men i tillegg kom den nesten satanisk støyende «Grindstone» og den pastorale pustepausen «Sungravy».

Sønderknusende skjønne «The Golden Core», med Hanne Hukkelberg «som» Anneli Drecker, ble innledet akkompagnert av fyrverkeri.

Det skulle bare mangle.

MORTEN STÅLE NILSEN

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk