Hovedinnhold

Øya-aktuelle Devendra Banhart til VG Nett:

- Jeg tilber "Sinnataggen"

IKKE HIPPIER, MEN HAPPIER: - Vi er ikke hippier, vi er happier, hevder (f.h.) Devendra Banhar, Noah og Lucky. Foto: Alexander Nyhagen
IKKE HIPPIER, MEN HAPPIER: - Vi er ikke hippier, vi er happier, hevder (f.h.) Devendra Banhar, Noah og Lucky. Foto: Alexander Nyhagen
MIDDELALDERPARKEN (VG Nett) Hadde det ikke vært for "Sinnataggen", så hadde ikke Devendra Banhart (26) gitt ut musikk.

Denne saken handler om:

Fornavnet hans er et indiansk jentenavn. Skjegget er like langt som håret. Hans musikk beskrives som alt fra new weird america til psych-folk. Og mannen bak myten er ikke mindre spesiell.

- Jeg er en novise i studien av kulten rundt den statuen dere har her i Oslo - "The Angry Baby", sier Devendra Banhart når VG Nett møter ham etter fredagens konsert på Øyafestivalen.

- Er det "Sinnataggen" du snakker om?

- Jaja, "Sinnataggen". Jeg har en liten sinnatagg på et rom i huset mitt - et sinnataggentempel. Minst to timer hver dag bedriver vi rituell tilbedelse av denne.

- Hvorfor det?

- Sinnataggen åpner en klar forståelse av hva det betyr å være omringet av kjøtt og bein, og det makrokosmiske. Sinnataggen er vår inngangsport til å komme inn i det mikrokosmiske som er ånden. Det rommet er vår sinnataggegoge, som en synagoge, forklarer Banhart.

Spirituelt

Banhart fikk mye oppmerksomhet i rockepressen etter sitt forrige album "Cripple Crow". Flere anmeldere mente det var folk-musikkens svar på "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band".

Les VGs anmeldelse av "Cripple Crow" her!

Nå har den Los Angeles-bosatte gjengen spilt inn et nytt album, som slippes i september.

- Da vi spilte det inn, jobbet vi på en veldig sprituell måte. Vi bodde alle i en trehytte omringet av alle mulige slags ville dyr. Platen ble akkurat ferdig og dette er den første konserten vi holder på syv måneder, forteller Banhart.

Mer om engler

- Vi fikk velge mellom alle land i hele verden på hvor vi kunne spille det første showet etter innspillingen, og vi valgte Norge.

- Hvorfor akkurat Norge?

- Fordi nordmenn har en forståelse av improvisasjon og evnen til å manipulere tett materiale. Dere har en slags forståelse av det overnaturlige og overnaturlige fenomener, som få har.

- Prinsessen vår er i ferd med å starte en skole som skal formidle kontakt med engler - er det sånn forståelse du mener vi har?

- Ja, det stemmer, jeg har hørt om det. Den menneskelige rasen er på grensen til en ny syklus - en ny bevissthet. Da må man først anerkjenne andre livsformer og respektere fantastien sånn at vi kan komme i kontakt med engler, alver og, ja, supermodeller, sier han.

Publikumsfrieri

Under fredagens konsert på Enga-scenen lot Banhart norske Finn Harrisson slippe til med en låt midt i settet. Etter å ha spøkt om at det hele var planlagt skryter han imidlertid av den ukjente nordmannen.

- Det er noe vi pleier å gjøre på de fleste konsertene våre. En konsert er en vibrasjonell samnhandling, og under våre show vil vi gi andre en sjanse til å være med på dette. Dagens innslag var et av de beste vi har hørt så langt, sier han.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk