Hovedinnhold

Nytt album fra Morten Harket

GIR UT NYTT: Kun et drøyt år etter forrige plate, kommer Morten Harket med ny musikk. Singlen «Brother» blir urfremført under Spellemannprisen i januar. Foto: Roger Neumann
GIR UT NYTT: Kun et drøyt år etter forrige plate, kommer Morten Harket med ny musikk. Singlen «Brother» blir urfremført under Spellemannprisen i januar. Foto: Roger Neumann
Når Morten Harkets «Brother» får verdenspremiere under Spellemannprisen den 18. januar, går også startskuddet for et travelt år for den tidligere a-ha-vokalisten.

- Albumet sluttstilles nå i desember og kommer trolig i mars. Deretter blir det Europaturné i mai og norske og internasjonale festivaler til sommeren og mer turnering utover høsten, forteller Harkets manager, Harald Wiik, til VG.

Ifølge Wiik har 54-åringen jobbet tett sammen med svenske Peter Kvint i Stockholm i forbindelse med den nye platen. Kvint var også en viktig samarbeidspartner på Harkets forrige plate, «Out Of My Hands», som kom i fjor.

Morten Harkets tidligere a-ha-kolleger, Magne Furuholmen og Paul Waaktaar-Savoy, skal imidlertid ikke ha vært involvert i hans nye plate.

«Brother» blir altså urfremført under utdelingen av årets spellemannpriser i Stavanger konserthus den 18. januar, der NRKs Anne Lindmo er vertinne.

Ifølge produsent Kim Strømstad i Eyeworks Dinamo, som produserer showet for NRK, er det i år lagt vekt på opptredende artister som har gjort det sterkt både hjemme og ute.

- Norske musikere og artister gjør suksess på flere kontinenter, sier han, og legger til;

- Artistene som skal opptre har enten satt et tydelig preg på landet i året som har gått, eller de vil gi deg noe ordentlig å nynne på i året som kommer.

De andre artistnavnene som foreløpig er klare er duoen CLMD - Carl Louis og Martin Danielle, et av våre store nye navn innen EDM-genren (electronic dance music).

De er for tiden bosatt i New York for å utnytte karrieremulighetene sine maksimalt.

En annen duo, Envy, har toppet iTunes-lister i hele Norden i året som har gått, mens Ask Embla - Ina Wroldsen og islandske Arnthor Birgisson - gjør internasjonal suksess både som artister og låtskrivere.

Highasakite skal ta i bruk det ti meter høye orgelet i Stavanger konserthus, mens Kvelertak står for det tyngste kruttet under den direktesendte prisutdelingen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk