Hovedinnhold

Artister taper store penger på Norwegian Wood-konkursen

<p>NY OPPLEVELSE: Dette skal være første gang Lillebjørn Nilsen ikke får honorar etter en konsert. Foto: NTB SCANPIX</p>

NY OPPLEVELSE: Dette skal være første gang Lillebjørn Nilsen ikke får honorar etter en konsert. Foto: NTB SCANPIX

Lillebjørn Nilsen, deLillos og flere andre artister skal ha sekssifrede beløp utestående.

Denne saken handler om:

Tidligere denne uken ble det kjent at Norwegian Wood-festivalen i Oslo er konkurs, med en gjeld på 4,7 millioner kroner.

Nå melder Dagsavisen at en rekke av artistene som spilte på årets festival i Frognerbadet ikke har fått honorar utbetalt.

Les også: Skandalefestival avlyst, går på millionsmell

Ifølge avisen har både Lillebjørn Nilsen, deLillos, Anneli Drecker og Klovner i Kamp sekssifrede beløp utestående hos Norwegian Wood.

I saken står det at deLillos normalt vil ta minst 250.000 kroner for en slik jobb.

– Det er første gang på 25 år at deLillos ikke har fått betalt, sier bandets manager Carsten Jøssund.

<p>KREDITORER: deLillos. Fra venstre: Lars Lundevall, Lars Lillo Stenberg og Lars Fredrik Beckstrøm. Foto: GISLE ODDSTAD</p>

KREDITORER: deLillos. Fra venstre: Lars Lundevall, Lars Lillo Stenberg og Lars Fredrik Beckstrøm. Foto: GISLE ODDSTAD

Bookingmanager Helge Westbye sier at dette er første gang Lillebjørn Nilsen ikke har fått betalt for en konsert.

– Vi har prøvd å kontakte Norwegian Wood ved en rekke anledninger etter festivalen, men ingen har besvart våre henvendelser, forteller Westbye til Dagsavisen.

Husker du? – Kommer aldri til å booke Nico & Vinz igjen

Fikk i forkant

Bookingbyrået Atomic Soul forteller at de krevde og fikk fulle honorarer i forkant for sine artister på årets Norwegian Wood: Susanne Sundfør, Kari Bremnes og Jaga Jazzist.

Dreckers representant Kjell Kalleklev synes det kan se ut som om festivalen har bedrevet potensielt ulovlig forfordeling av kreditorer.

Festivaleier Per Karstein Ims tilbakeviser dette, og viser til at kravene om utbetaling på forhånd varierte.

Festivalsjef Svein Bjørge er selv en av kreditorene i boet. Ifølge Dagsavisen har han ikke fått betalt for halvårsengasjementet han hadde frem til slutten av juni.

– Nå må jeg bare stå oppreist og ta imot den julingen jeg fortjener. Men jeg håper folk skjønner at jeg er blitt satt sjakk matt. I den grad jeg er blitt lurt, har jeg lurt meg selv, sier han til Dagsavisen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk