Hovedinnhold

Tomine Harket: – Tenkte at folk bare så puppene, ikke meg

** Slipper ny låt med Unge Ferrari

For Harket-datteren Tomine (23) er det viktig at folk ser henne som menneske og ikke bare som etternavnet Harket.

Denne saken handler om:

Artistene Tomine Harket og Unge Ferrari slipper i dag låten «Iblindeserenbedre». Låten handler ifølge duoen om å bli oppfattet for noe mer enn kun det man ser. Musikkvideoen kan du se øverst i saken!

Harket forteller til VG at hun har kjent veldig på usikkerheten rundt om noen liker henne for etternavnet.

– Men jeg har lært meg å skille på hvem som hører på hva jeg sier, og hvem som bare syns det er spennende og høre på datteren til Morten Harket, forteller hun og legger til:

– Jeg mister lysten hvis en eller annen løk kommer og sier navnet mitt til noen som egentlig ikke kjenner meg, forteller hun.

Tomine Harket: Jeg kan være litt stiv

Faller ikke for kjønn

I videoen til den nyeste singelen i samarbeidet, ser man et lesbisk par. Dermed ble videoen mer politisk enn både Unge Ferrari, eller Stig Haugen som han egentlig heter, og Harket hadde tenkt.

– Det er helt sykt at i 2016 så er det fortsatt et spørsmål om hvorfor vi har valgt å ha to jenter. Det er ikke for å provosere. Det var bare det jeg så for meg, men nå har videoen blitt relevant på en annen måte, sier Harket, og legger til:

– Jeg personlig faller for mennesket, og ikke kjønnet. Alt som betyr noe er kjærligheten, ikke om det er til en mann eller kvinne. Når jeg ser videoen forsvinner det litt at det er to jenter. Jeg ser bare to mennesker som er kjempeforelsket, sier hun.

Kommentar: Det nye homohatet 

De to egentlig hadde bestemt seg for at EPen, «Hva er vi Nå //H.E.V.N» som kommer til høsten, ikke skulle handle om kjærlighet. Likevel handler alle sangene om det temaet.

– Planen var å lage et soundtrack til en film som ikke finnes, men vi endte opp med å skildre alle fasene i et forhold, forteller Unge Ferrari.

<p>KJÆRLIGHETEN SEIRER: Selv om de to ikke ville skrive om kjærlighet så kom tekstene om temaet naturlig</p>

KJÆRLIGHETEN SEIRER: Selv om de to ikke ville skrive om kjærlighet så kom tekstene om temaet naturlig

Foto: Marte Ovenberg

Utseende-fokus

Utseendet er et annet aspekt duoen ønsker å sette fokus på i låten. Harket føler at folk ofte ikke ser lenger enn til det de ser på utsiden av et menneske.

– Jeg kjente særlig på det før, da jeg hadde veldig store pupper for kroppen min. Jeg har operert de mindre fire ganger, men før det tenkte jeg ofte at folk bare så puppene og ikke meg, forteller Harket, og legger til:

– Da jeg begynte å skrive teksten tenkte jeg mye på om mennesker faller for deg, eller om de faller for utseendet.

Morten Harket– Utseendet kommer ofte i veien for andre ting 

VG-listeaktuelle Unge Ferrari forteller at de kom frem til sangen etter at de hadde snakket om hvordan mennesker ville sett på hverandre om de ikke hadde øyne.

– Ofte har man de beste samtalene med mennesker man ikke har det visuelle førsteinntrykket av. Utseendet har ofte mye å si på hvordan du tror mennesker er, dermed får du kanskje feil inntrykk, forteller han.

Skal lære seg å slippe seg løs

Harket vil være å se i NRK-programmet «Stjernekamp» til høsten, men hun har ingen forventninger ennå. 

– Akkurat nå gru-gleder jeg meg. Jeg er med fordi det er gøy, så får vi se hvor langt det går. Så lenge jeg blokker ut alle som ser på «Stjernekamp» vil det bli gøy å leke med roller og sjangre, forteller hun.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk