Hovedinnhold

Forbes spår at norske Dagny blir popstjerne

<p>SURREALISTISK LESNING: Dagny Norvoll Sandvik fra Tromsø leser ydmykt tallene Forbes legger frem</p>

SURREALISTISK LESNING: Dagny Norvoll Sandvik fra Tromsø leser ydmykt tallene Forbes legger frem

Foto: FREDRIK BEDSVAAG
Popstjernen selv syns det er surrealistisk å lese artikkelen fra magasinet hun egentlig ikke hadde hørt om før.

Denne saken handler om:

Magasinet Forbes, kanskje mest kjent for å offentliggjøre listen over verdens rikeste mennesker, har fått øynene opp for den norske artisten Dagny. 

Dagny Norvoll Sandvik (25) fra Tromsø har i skrivende stund over 20 millioner avspillinger på Spotify med singelen «Backbeat». Etter hun slapp oppfølgeren «Fool’s Gold» har tallene toppet seg, ifølge Forbes. Da gikk avspillingene hos den digitale radioen Pandora opp til over 100.000, og følgertallene på sosiale medier økte. 

Hun følges av omtrent 4300 på Instagram, 2300 på Twitter og har 8000 likes på Facebooksiden sin. Ifølge Forbes likes instagrambildene hennes av, i gjennomsnitt, 270 personer hver dag den siste måneden. Magasinet mener det er elleve ganger mer enn forventet, basert på antall følgere.

Public records om Dagny– Hele vårt selskap ble forelsket i henne

Dagny selv syns det var flott å lese en sak med en helt ny vri over seg. Hun forteller at hun leser tallene de legger frem med ydmykhet. 

– Det føles litt surrealistisk, skriver hun i en e-post til VG. 

Saken fortsetter under videoen

– Litt stor greie

Hennes første reaksjon på artikkelen var at den var interessant, uavhengig av publikasjon. 

– Jeg skal ikke lyve, jeg visste ikke hva Forbes var når jeg først leste artikkelen. Men så begynte folk å ringe og var helt gale, så jeg undersøkte litt og innså at det var jo en litt stor greie, forteller hun, og legger til:

– Sannsynlig popstjerne eller ikke, for meg er jo det viktigste å se at folk reagerer på det jeg legger så mye av hjertet mitt og så mange timer i.

Les også: Dagny er kjæreste med gitaristen, og trommisen er hennes beste venn

– Skummelt å slippe «Fool's gold»

Planen fremover innebærer mye musikk for 25-åringen. Begge hennes utgitte singler vil være med på EPen som hun slipper om litt over en måned. 

– Så bærer det tilbake Amerika og til vår «søta bror» Sverige for å skrive og fullføre albumet, forteller hun. 

For tiden er hun på turné, og festivaler som Øya, Parken, Pstereo og Rakettnatt står på programmet. I juli sto hun også på VG-lista-scenen i Trondheim. Da fortalte hun at hun var litt redd for å slippe «Fool's Gold». Etter en drøy måned på Spotify har singelen nesten tre millioner avspillinger.

– Det er klart at etter å ha sluppet «Backbeat», som gikk så bra, var det litt skummelt å skulle slippe neste låt. Man vil jo ikke gi ut noe man er mindre fornøyd med enn man har vært med tidligere låter. Men det ser også ut til å gå veldig bra. Etter kun tre uker synger folk med på låten under konserter, fortalte hun i Trondheim.

Se hele VG-listeshowet fra Trondheim:

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk