Hovedinnhold

Nordisk hitpris til 13-åring

KØBENHAVN/OSLO (VG Nett) Amy Diamond (13) hadde nesten ikke ord da hun møtte VG Nett etter å ha fått prisen for «Nordens beste hit».
STØRSTE HITLÅT: Den svenske 13-åringen Amy Diamond fikk prisen for beste nordiske hitlåt under utdelingen i København lørdag. Foto: Pål Hansen
STØRSTE HITLÅT: Den svenske 13-åringen Amy Diamond fikk prisen for beste nordiske hitlåt under utdelingen i København lørdag. Foto: Pål Hansen
Den første prisen som ble delt ut under «Nordic Music Awards» var beste nordiske hitlåt, og den gikk til 13 år gamle Amy Diamond fra Sverige. Hennes første singel «What's in it for me» ble en kjempehit også i Norge i sommer.

Den unge artisten var helt på gråten i takketalen, men rakk å sende hilsninger til familien, låtskriveren og plateselskapet.

- Også vil jeg takke alle dere som har stemt på meg, skrek Diamond foran publikum i København.

Madrugada beste norske

VG Nett møtte henne like etter hun hadde mottatt prisen for den beste hitlåten i Norden.

- Det er helt fantastisk. Jeg blir nesten stum. Denne prisen skal jeg sette på bokhylla, fortalte hun til VG Nett.

Madrugada ble kåret til beste norske artist, mens Marion Raven delte ut prisen til Nik & Jay som ble hedret som beste danske artist. Raven underholdt også i showet senere på kvelden.

Danske Mew ble feiret som beste nordiske gjennombrudd.

Alle prisene under «Nordic Music Awards» er stemt frem av TV-seerne i de nordiske landene, bortsett fra æresprisen som blir avgjort av en jury. Den gjeve prisen ble blant annet delt ut av Kurt Nilsen, og gikk til det langhårete danske rockebanden DAD.

Dedikerte prisen til R.E.M.

Daniel Lindström mente prisen smakte som honning da han ble kåret til beste svenske artist.

De norske artistene Bertine Zetlitz og Maria Mena var med å delta ut prisen til beste internasjonale gruppe. Den gikk til Coldplay.

- Vi vil dedikere prisen til R.E.M. De er våre store forbilder, sa Coldplay i takketalen.

Kent ble beste nordiske artist, mens Timbuktu vant prisen for beste nordiske musikkvideo.

Shakira åpnet showet

Det var latinostjernen Shakira som åpnet «Nordic Music Awards»-showet i København i kveld. Robbie Williams fremførte hitlåten "Tripping" til stormende jubel, og pophelten kastet seg ut i folkemengden.

Shakira fremførte en av sine litt roligere låter, og var mer påkledd enn vi er vant til å se den rytmiske artisten. Hun stilte i en retro Bruce Springsteen t-skjorte.

Les også:Shakira visste ikke at hun var nominert

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk