Hovedinnhold

Her er de første Nobelartistene

UTENLANDSKE INNSLAG: Mary J. Blige og James Blunt er klare for Nobelkonserten. Foto: AP/Pa
UTENLANDSKE INNSLAG: Mary J. Blige og James Blunt er klare for Nobelkonserten. Foto: AP/Pa
Amerikanske Mary J. Blige og britiske James Blunt er noen av artistene som skal opptre på den årlige Nobel-gallaen 11. desember.

Denne saken handler om:

42-årige Blige er både musiker og skuespiller, og har vunnet ni grammypriser. Hun fikk sin første nummer én på Billboard i 2001 med den Dr. Dre-produserte «Family Affair». Hennes første nummer én på albumlisten i USA kom i 1997, fem år etter debutalbumet. Til sammen har hun fire nummer én-album på Billboard-listen.

Tidligere denne måneden kunne VG avsløre at skuespiller Claire Danes blir vertinne for Nobelkonserten.

Blige har også opptrådt i flere filmer og TV-serier. Senere i år er hun å se i musikalfilmen «Black Nativity» sammen med blant andre Forest Whitaker.

Den britiske singer-songwriteren James Blunt slo igjennom med albumet «Back to Bedlam» i 2005, som ble Grammy-nominert til årets album. Sitt foreløpig siste album ga han ut nå nylig.

«Moon Landing» het det, og fikk hard medfart av VGs anmelder, som trillet en toer på terningen.

I tillegg til de internasjonale navnene kommer svenske Zara Larson. Hun vant talentshowet «Talang» på svensk TV4 i 2008. Hun toppet listene i både Norge og Sverige med låten «Uncover» i sommer.

NORSKE INNSLAG: : Nicolay Sereba (t.v.) og Vincent Dery i Envy. Foto: Mattis Sandblad, VG
NORSKE INNSLAG: : Nicolay Sereba (t.v.) og Vincent Dery i Envy. Foto: Mattis Sandblad, VG

Det første norske innslaget som er klart for Nobelfesten er duoen Envy, som i sommer fikk en toppslager i hele Skandinavia med «Am I Wrong». Låten er spilt nesten 29 millioner ganger på Spotify, og ble nylig fulgt opp av singelen «In Your Arms».

- De fire artistene som presenteres nå føyer seg sømløst inn i det som er blitt typisk for Nobelkonserten: Baktunge has-beens fra USA og Storbritannia, aktuelle og oppgående nåtidsnavn fra Norge og Sverige, sier VGs musikkjournalist Thomas Talseth.

- Nobel kommer forhåpentlig med sterkere internasjonale navn, men viser godt skjønn i sitt valg av Envy. De har akkurat signert en verdensomspennende avtale med plateselskapet Warner, som har en fersk internasjonal norsk slager å vise til med «The Fox». Nobelkonserten kan bli et springbrett for dem, sier Talseth.

Ansvarlig produsent Odd Arvid Strømstad sier han er svært takknemlig for at disse anerkjente artistene har takket ja til å hedre årets Nobelprisvinner og bidra til at årets Nobelkonsert blir stor og minnerik.

- Vi ser frem til å offentliggjøre flere artister i dagene som kommer.

SVENSK INNSLAG: Popkometen Zara Larsson. Foto: Sony
SVENSK INNSLAG: Popkometen Zara Larsson. Foto: Sony

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk