Hovedinnhold

Nathalie Nordnes betaler for egen platekarriere: - En tøff tilværelse

** Tapte penger på forrige plate ** Jobber deltid som lærer

(VG Nett) Nathalie Nordnes (26) er tilbake med ny plate og musikkvideo, som gis ut på egen regning. - Det å holde på musikk er være eller ikke være, sier hun.

På VGTV kan du se musikkvideopremiere på hennes nye singel «America», hennes første utgivelse siden 2009-albumet «Letters».

I likhet med «Letters» er Nathalies nye album «NN», som kommer 4. november, selvfinansiert. Dette til stor forskjell fra debutplaten «Hush Hush» fra 2003, som ble backet av plategiganten Virgin.

VGTV:  Se premieren på Nordnes' nye musikkvideo «America» 

- Det er noe jeg sparer til. Det er en ganske tøff tilværelse, men jeg brenner såpass for musikken at jeg gjør alt for å få det til, sier hun til VG Nett om artistlivet og utdyper:

- Det å holde på musikk er være eller ikke være. Musikk er ikke bare en lidenskap for meg, jeg er en musiker, og så jeg må prøve å få det til å gå rundt.

Nordnes tapte penger på forrige utgivelse.

- Det er ikke penger jeg har klart å bringe inn igjen, men i det lange løp tror jeg det har verdi. Platen var et uttrykksmessig statement i seg selv og det var dit jeg ville, sier 26-åringen.

Tar sjanser

- Kan du leve av musikken?

- I det lange løp er jeg avhengig av å tjene penger. Men akkurat nå er jeg villig til å ta sjanser for å komme dit, sier hun.

Saken fortsetter under bildet ...

STOPPET AV POLITIET: Politiet ville stoppe deler av innspillingen i New York, men da Nordnes stilte opp på bilde med politibetjenten, slapp hun unna. Foto: Björn Myreze.
STOPPET AV POLITIET: Politiet ville stoppe deler av innspillingen i New York, men da Nordnes stilte opp på bilde med politibetjenten, slapp hun unna. Foto: Björn Myreze.


Nordnes slo igjennom på begynnelsen av 2000-tallet, da hun sang duett med sin daværende kjæreste Sondre Lerche på Spellemannprisen.

- Jeg har tatt veldig styring på den musikalske karrieren. Når man gir ut plate for et stort selskap har man i bakhodet at man må sørge for at de får en inntekt ut av det. Nå er det bare meg selv det går utover, og jeg og produsent Kato Ådland har gjort mesteparten alene i studio, sier hun.

Jobber ved siden av

- Det er klart det er dyrt å lage en plate, og det er også derfor man må tenke alternativt når det kommer til innspilling. Der jeg kan gjøre noe selv, gjør jeg det selv, fortsetter Nordnes.

Hun har også tatt seg jobb som lærer ved siden av for å få holde på med musikken.

- Jeg underviser i engelsk og spansk på videregående, og har akkurat begynt med det. Det er også veldig, veldig trivelig, sier 26-åringen.

Fulltidsjobb

I framtiden tror hun flere og flere artister blir avhengige av sponsing.

- Jeg tror framtiden for veldig mange rett og slett går på at næringslivet ser verdien i å sponse artister. Og gjerne flere bevilgninger til kultur. Men slik det er nå bidrar bare til at man må tenke kreativt for å skaffe til veie pengene for å lage musikk, sier bergensjenta.

Betalte videoen selv

Musikkvideoen til «America» kostet 150.000 og pengene ble betalt fra artistens egen lomme.

- Videoen er et såpass viktig element for at musikken skal nå ut, at jeg tenkte at det bare var en nødvendighet, sier hun.

Nordnes forteller at Amerika er en slags metafor for drømmen om noe man anser som bedre enn det man har her og nå. For å få musikkvideoen slik hun ønsket, dro hun og regissør Björn Myreze til USA og New York.

- Vi spilte inn en dag i Gamle Bergen og to og en halv dag i New York. Det var veldig hektisk, og jeg tror jeg sov omtrent fem timer på tiden vi var i USA. Det ble sinnssykt mye energidrikk og kaffe, sier 26-åringen.

Les flere saker på vg.no/rampelys .

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk