Hovedinnhold

Supre grønnsaker

STADIONPUNKER: Billie Joe Armstrong og Green Day var i storform på Ullevål. Foto: Roger Neumann/VG
STADIONPUNKER: Billie Joe Armstrong og Green Day var i storform på Ullevål. Foto: Roger Neumann/VG
Green Day virker mer hjemme på landslagsmatten enn Drillos menn.

Denne saken handler om:

De har vært i byen i flere dager allerede, og etter det VG kjenner til tok de smått tilårskomne stadionpunkerne i Green Day en dukkert i Oslofjorden i går. De skarve 12 gradene i vannet hadde åpenbart forfriskende effekt; i hvert fall var det et topptent band som stilte på scenen.

Protokoll:Hva synes du om Green Day-konserten? 

Ikke kommer de skammelig forsinket, ikke kommer de iført svensk flagg; Green Day er utvilsomt det mest sympatiske stadionbandet som har besøkt landet denne uken. Samtidig spiller de snutter av «Sweet Child O' Mine» så vel som «Highway To Hell» - muligens for å understreke hvilken liga de selv synes de tilhører nå.

Som sist de var her haler de hauger av fans opp på scenen for å synge med dem. Planlagt og regissert, selvfølgelig, men uhyre effektivt. Det er aldri noen tvil om at bandet elsker sine tilhengere, og gir dem valuta for pengene. Det er en fryd å se artister som virkelig kan stadionjobbing, og Billie Joe Armstrong er en av verdens beste og mest sjarmerende i faget.

Det er jovialt og ufarlig, men det er også hjertevarmt og morsomt. Og slett ikke uten punch.

Settet er stappet av megaøyeblikk som «Basket Case», «Holiday» og «21 Guns», mens mindre profilert materiale som «She», «Hitchin' A Ride» og «Welcome To Paradise» også rocker hardt, høyt og bredbent.

«Let's go fucking crazy!» sier Armstrong, igjen og igjen. Og han får viljen sin.

KONSERT: Green Day
STED: Ullevaal stadion, Oslo
PUBLIKUM: ca. 20 000
AKTUELL CD: «21st Century Breakdown»
THOMAS TALSETH

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk