Hovedinnhold

Lars Vaular og Sondre Lerche: «Øynene lukket»

Lars Vaular og Sondre Lerche: «Øynene lukket» (låt)

(NMG/G-Huset/Mona/Cosmos)

Denne saken handler om:

Fett fra fettere.

Det kunne blitt en klein, gimmickpreget sak dette her - i utgangspunktet er det ikke så mye ved disse karenes respektive uttrykk som tilsier at de burde lage en låt sammen.

Men de har en smart tilnærming til pop til felles, og stor musikkforståelse. Det er Vaular som sitter i førersetet på «Øynene lukket», med sin sedvanlig subtile rapstil, men resultatet føles unikt, ikke som en typisk Vaular-sang med slekt på besøk.

Det er en mørk, duvende poplåt med tung dub-bass og noen gnistrende, knivskarpe new wave-gitarløp signert Lerche. En sommerlåt, for så vidt, men dette er lyden av sol på vei ned, ikke opp. Gjennomgangsfrasen «så jævlig dårlig stemning» understreker at dette ikke akkurat er noe frieri til de som trenger en «Macarena» for sesongen.

Fin er den likevel. Veldig. Og den tåler mange runder.

THOMAS TALSETH

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk