Hovedinnhold

Låtanmeldelse: Justin Bieber - «Sorry»

Comeback kid

<p>FIRER: VGs anmelder mener at Bieber har laget nok en hit..<br/></p>

FIRER: VGs anmelder mener at Bieber har laget nok en hit..

Foto: Mark Ralston, Afp
  • Send en melding til
Justin Bieber ber om godt vær. Og får det, i alle fall musikalsk.

Denne saken handler om:

Justin Bieber

«Sorry»

(Universal)

Hvor «interessert» er Justin Bieber i å starte det nye, voksne (han er blitt 21) kapittelet i karrieren sin?

Så interessert at han kommer til Norge for å løpe en sjarmøretappe neste uke. Så interessert at han ikke en gang opptrer i den fargerike, festlige, twerkende videoen til den nye singelen «Sorry», men har overlatt underholdningen til to dansecrew fra New Zealand: Royal Family og Ladies Of Request. (Undertekst: Min karriere er ikke bygd på utseendet. Åneida).

Musikalsk følger «Sorry» i fotsporene til forgjengeren «What Do You Mean» i mye større grad enn den mer komplekse «comeback»-singelen fra i våres, «Where Are Ü Now». «Tropisk house» er så til de grader «lyden av 2015», bare spør han fyren fra Bergen, og «Sorry» er i likhet med «What Do You Mean» en eksponent for sjangeren.

Låten er bygd på en reggaeton-beat, blidt karibisk. Produksjonen, signert Skrillex og Blood Diamonds, holder det lett og ledig: Synthteppet som fargelegger introen og avslutningen lives opp av liflige keyboardfanfarer og en kvinnelig vokal-hook av «fra ytre rom»-typen.

I likhet med så mye moderne pop er pre-refrenget enda mer fengende enn selve refrenget. Vokalt har han lagt seg på en mer moden, nesten litt «ulykkelig» tone. Han er definitivt over stemmeskiftet, i hvert fall.

Bloggere verden over vil falle i staver i sin iver etter å «tolke» teksten som et musikalsk brev til Selene Gomez – hun og Biebs er jo det nærmeste vår tid kommer et Elizabeth Taylor/Richard Burton-forhold. Det er sånn passe interessant.

En hit? Skal mye til at den ikke blir det. Dermed er Bieber et skritt nærmere drømmen om å gjøre det bare en liten håndfull har gjort før ham: Å gå fra barne-/boybandstjerne til vaskeekte de facto popstjerne.

MORTEN STÅLE NILSEN

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk