Hovedinnhold

Låtanmeldelse: Alan Walker feat. Gavin James – «Tired»

<p>TRØTTSOM: Alan Walker. Foto: STIAN ANDERSEN/MER</p>

TRØTTSOM: Alan Walker. Foto: STIAN ANDERSEN/MER

  • Send en melding til
Maskeladden og de tre akkordene.

Denne saken handler om:

LÅT: TROPISK HOUSE

Alan Walker feat. Gavin James

«Tired»

(Sony)

I utgangspunktet er det lett å falle for Alan Walker – en stillfaren og ydmyk gutteromsmagiker som tilsynelatende uanstrengt hostet opp en av de siste par årenes mest slitesterke megahits.

Les også: Derfor bruker han maske

«Faded» var til alt overmål en bra låt, der tristesse og eufori sammen skubbet melodien til himmels.

Med den korrekt titulerte nye singelen «Tired» er det imidlertid mye som tyder på at 19-åringen fra Fana vil ha godt av en ny runde i tenkeboksen.

Så du? Har kjøpt millionbil – har ikke lappen

Det forekommer nemlig ikke én original eller overraskende lyd, vending, detalj eller idé i løpet av disse tre minuttene og tolv sekundene.

Tredagersskjegg-vokal

Tvert imot høres den ut som noe som har blitt pønsket ut av dresskledde menn i et styrerom fullt av plansjer over effektive akkordprogresjoner, instrumentering og rytmiske grep.

<p>SYNGER: Gavin James. Foto: AFP</p>

SYNGER: Gavin James. Foto: AFP

Kassegitar og strandvennlig skrålekoring? Check. Tropisk house-breakdown i halvt tempo? Check. Vag tekst om generelle vanskeligheter i livet? Gjett, da.

Sjekk: Millionbedrift i år – i fjor hadde han sommerjobb hos mormor

Vokalen besørges av en av disse anonyme, tredagersskjeggete melankolikerne man gjerne leier inn til dette formålet, men irske Gavin James høres fremfor alt ut som en Chris Martin med lavt blodsukker.

Summa summarum: Dette blir nok en hit, gitt. Jeg går og legger meg.

MARIUS ASP

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk