Hovedinnhold

Julian Berntzen «Rocket Ship Love» (Universal)

Julian Berntzen «Rocket Ship Love»

Denne saken handler om:

Jøss, er det «guttebølge» på gang nå?

Det virker i hvert fall som om det er mannlige soloartister som skal dra lasset for norsk platesalg nå, etter lengre tids jentedominans. Og 2000-tallets gutter har i likhet med jentene en nesegrus kjærlighet til syttitallets myke, nennsomt orkestrerte pop.

Berntzen er uheldig med timingen; det er vanskelig å ikke sammenligne ham med høyt-på-VG-lista-aktuelle Thom Hell: Begge har sin tredje plate ute, begge forsyner seg grådig av Paul McCartney- og Todd Rundgren-katalogene, begge tenker konseptuelt. Men Berntzen går ikke like hardt til verks emosjonelt som Hell. Og selv om det er vel og bra å være inspirert av The Beatles' «Magical Mystery Tour», kan dét også resultere i tant og fjas.

Dette sagt: Det er mye snasen pop her, så det er litt synd at Berntzen nok en gang må finne seg i et B-stempel - i begynnelsen av karrieren var det Sondre Lerche han ble sammenlignet med. Han får trøste med seg at det finnes verre folk å ligne på.

ANBEFALTE KJØP: «Rocket Ship Love», «Julia's Jewelry», «Clouds Will Pass», «A Loveletter For Jenny Bell»

THOMAS TALSETH

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk