Hovedinnhold

Jenny Hval, «Viscera»

Jenny Hval, «Viscera»

Denne saken handler om:

(Rune Grammofon)
Surrealistiske provokasjoner.

Allerede som Rockettothesky var Jenny Hval i randsonen av radiovennlighet. Første album under eget navn er enda mer teatralsk, vanskeligere tilgjengelig og provoserende vakkert i sin kunstneriske motstand. En sammenstilling av voldsom klang og svevende intonasjoner - lett å avfeie som en cocktail av Dali, Anja Garbarek og våtmarksentusiasten Einar Gelius. Ikke minst på grunn av de surrealistiske tekstene; kliniske og litt for nære på samme tid, slik produksjonen er organisk og varm, men også konstruert og kjølig.

«Viscera» er den anatomiske fellesbetegnelsen for de indre organene. Hval åpner showet med en elektrisk tannbørste mot klitoris. Så kan de som liker å tolke slikt gjøre det.

BESTE LÅT: «Golden Locks»
TOR MARTIN BØE

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk