Hovedinnhold

Idol-finalistene: «Building An Aeroplane»

FINALISTER: Vegard Leite og Jenny Langlo kjemper om seieren i «Idol». Vinnerlåten får derimot laber mottakelse. Foto: Frode Hansen/VG
FINALISTER: Vegard Leite og Jenny Langlo kjemper om seieren i «Idol». Vinnerlåten får derimot laber mottakelse. Foto: Frode Hansen/VG
Én låt, to artister - en middelmådighet og en elendighet.

Denne saken handler om:

Jenny Langlo-versjonen

Vegard Leite-versjonen

«Idol» har nå såpass lang fartstid at konseptet oppleves som en endeløs rekke gjentagelser fra tidligere sesonger. Noen av begivenhetene kan vel også kalles tradisjoner.

Og i beste «Idol»-tradisjon har finalistene fått tildelt en blass og kjedelig «vinnerlåt» de må spille inn en versjon av.
Nytt er det imidlertid at begge finalistenes versjon offentliggjøres før det avgjørende slaget finner sted.

Og skal man dømme etter kvaliteten på disse, er det Jenny Langlo som fortjener folkets gunst i kveld - uten at dette forteller oss noe som helst om hva som faktisk blir utfallet.

«Building An Aeroplane» er forfattet av den semirenommerte svenske låtskriveren Niclas Lundin og hans kone Maria Marcus, og den låter da også som et bestillingsverk fra landet som har gitt oss Ikea og Volvo.

Hvilket vil si: «solid» på en uspektakulær måte. Så forutsigbar at du kan stille armbåndsuret ditt til den. Spekket med triks du kjenner altfor godt fra før.

De to artistene har imidlertid fått hver sin variant av låten, med produksjon «skreddersydd til å bli en best mulig match for finalistene».

Som sådan har Jenny Langlo fått den klart mest smakfulle versjonen, med en viss stigning i oppbygningen, og ved hjelp av hennes habile sanginnsats blir «Building An Aeroplane» en helt grei liten popsnutt i Kelly Clarkson-gaten.

Vegard Leite beviser på sin side at kritikken han har fått for å være en «pubsanger» er berettiget. Han tar den tykkhalsede, overfølsomme postgrungetonen, og høres ut som om han har blikket stivt festet på målet om å bli den nye Glenn Lyse.

Det er synd at «Idol» ikke greier å tilby sitt store publikum noe bedre enn dette. Men de holder sin egen tradisjon i hevd, om ikke annet.

THOMAS TALSETH

** Begge versjonene er tilgjengelige i streamingtjenester og digitale musikkutsalg nå.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk