Hovedinnhold

Honningbarna: «La alarmane gå»

Denne saken handler om:

(Karmakosmetik/Universal)
Søtt, sint og ustyrlig.

Foto: Foto:
Foto: Foto:

«Rock n' roll har blitt klisjé» brååpner Honningbarna debutalbumet, og bruker de neste 36 minuttene til å vise hvorfor idealet om å vise fingeren verbalt til systemet har vært et udefinert savn.

Med låttitler som «Fri Palestina» og «Nikkedemokrati» - fullstendig blottet for ironi - er det åpenbart at sekstetten ikke har blitt besudlet av voksenfrykten for å mene noe.

I stedet lager de fordømt fengende politisk punkrock med noen uforskammet fantastiske refrenger som bare vokser seg større og større, briljant satt sammen av mer eller mindre bevisst stjålne biter av alt fra Raga Rockers og Turboneger til Kvelertak.

Men glem de etablerte. 18- og 19-åringene fra Kristiansand gjenoppfinner norsk punk - og like mye sin egen dialekt. Vokalist og cellist Edvard Valberg kjefter og biter mer enn han synger. Bandet brøler som om de har vært tjue år i skyttergraven. Aldri har bløde konsonander vært så aggressive og hatsinte. Farvel, du blide og milde Sørland. Hallo, du dystre og virkelige verden.

Innbyrdes kan låtene riktignok oppleves som noe monotone. Og selv om coveret av Ragas «Noen å hate» er den ondeste versjonen som er laget av sangen, er den like fullt platens svakeste spor. Det sier mye om nivået på resten.

Dette er punkrock slik det skal spilles, men aldri har det vært spilt slik her til lands. Det var sannelig på tide.

BESTE LÅT: «Den gylne middelvei»

TOR MARTIN BØE

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk