Hovedinnhold

Diverse artister: «En hildringstime»

Diverse artister: «En hildringstime»

(KKV)

Denne saken handler om:

Dette albumet er et opptak av en konsert som ble arrangert av NRK der norske artister hyllet Erik Bye og hans store viseproduksjon.

Erik Bye blir hedret av noen av våre fremste utøvere.

Som et ekstraspor på platen fremfører høvdingen Erik Bye «Drøm», den siste sangen han skrev og spilte inn.

«En hildringstime» inneholder stort sett de mest kjente av Byes sanger, fremført av kjente og kjære norske artister. Sangene til Erik Bye er fremført og tolket med stor pietetsfølelse overfor originaltolkningene de fleste av oss har et nært forhold til.

Hellbillies' tolkning av «Land and Sky» er den eneste av Byes sanger på engelsk på denne platen. Resten er på norsk.

Dette er en vakker plate som til fulle viser hvilken eminent dikter Erik Bye var. Det er vanskelig å trekke fram høydepunkt på denne bautaen av en plate, men Anne Grete Preus' tolkning av «Vårherres klinkekule», «Gå til onkel» med Henning Kvitnes, «Anna Lovinda» med Halvdan Sivertsen og Odd Børretzen/Lars Martin Myhres tolkning av «Vestafor Son» rager litt høyere enn de andre.

KURT BAKKEMOEN

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk