Hovedinnhold

Tønes: «Grønnare gras»

Tønes: «Grønnare gras»

(Farmen)

Denne saken handler om:

En knivskarp observatør som ofte treffer tonemessig også.

Rogalendingen Tønes tar ofte utgangspunkt i små ting som egentlig ikke er verd å skrive om - en mus, en flue, en trillende stein ned en skrent, en måke eller en ihjelkjørt padde - men det ligger alltid et ekstra lag av alvor under Tønes' tekster. Det er nettopp denne underfundigheten som gjør Tønes til en av landets dyktigste - og morsomste - tekstforfattere. Musikalsk tilhører han en utvidet visetradisjon, der han flørter med tekno-lydbilder på «Sabotasje» og den tradisjonelle folk-bluesen på «Stille på fjellet» og «Museliv» - platens tre sterkeste låter. Melodiene er langt fra like sterke gjennom hele platen, men hva gjør det når vi endelig får en plate med tekster som isolert også kan fungere som ren poesi?

STEIN ØSTBØ

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk