Hovedinnhold

Skambankt - «Hardt regn»

Skambankt - «Hardt regn»

Denne saken handler om:

(DogJob/Tuba)

Nærmer seg den fullendte formelen til å bli folkets nye rockfavoritter.

På sin tredje plate har Skambankt vokst fra sin mer revolusjonære pønkside til å favne bredere rockuttrykk mot både stoner-sjangeren og bluesbasert groove-rock à la ZZ Top. Tross et brautende, gitartungt driv, er de gode melodiene aldri langt borte, noe som burde gjøre Skambankt til et sikkert festivalkort i sommer. Norske tekster på dialekt hjelper også, selv om Terje Vinterstøs desperasjonsfylte tekster tidvis blir litt for lite konkrete. Noen stor vokalist er han heller ikke, men den er effektfull og ikke minst karakteristisk i det energiske skittenrock-lydbildet som Skambankt har funnet frem til. «Hardt regn» bekrefter på mange måter at Skambankt er blant spydspissene vi trenger i front av en ny generasjon av personlig norsk rock på norsk.

ANBEFALTE KJØP: «Vår bør», «Løgnprofitør», «Det tar tid» og «Malin».

STEIN ØSTBØ

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk