Hovedinnhold

Rune Lindbæk: «N-Disko Mix»

Rune Lindbæk: «N-Disko Mix»

(Beatservice/VME)

Denne saken handler om:

DJ-veteran mikser egen CV.

Denne danseglade nordlendingen var et sentralt navn i det norske klubbmiljøet allerede tidlig på nittitallet, og var med på å gi selv samme miljø internasjonal identitet og kredibilitet med det klassiske nydiscoalbumet «Karminzky Park» under navnet Those Norwegians, med blant andre Thorbjørn Brundtland fra Röyksopp i besetningen.

Ti år er gått siden den gang, og i tillegg til jevnlig flørt med utlandet har Lindbæk jobbet med å holde norske dansegulv varme og levende. Denne platen er en samling remikser han har gjort for norske artister i samme periode, og viser at hans fascinasjon for atmosfærisk lyd har holdt samme takt som hans behagelige rytmer. Det er «space age»-lyd opp og i mente - fremtiden slik man på syttitallet antok at den ville låte - med hauger av deilige dub-effekter og ekko langt inn i hjernebarken.

«N-Disko Mix» viser at Lindbæk har for vane å gi låter et klart løft med sine remikser - noe blant andre D'Sound, Ralph Myerz og Flunk har dratt god nytte av. Den viser også at mannen har en så stor grad av egenart, at en samleplate som dette får en tydelig signatur. Musikk som, for å låne et DumDum Boys-sitat, «danser bak lukkede øyne».

ANBEFALTE KJØP: Lenny - «'Til I Drop», Montée - «I Have Seen The Haven», Lindbæk & Lindstrøm - «Alien In My Pocket»

THOMAS TALSETH

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk