Hovedinnhold

Plateanmeldelse: Stevie Nicks - «24 Karat Gold - Songs From The Vault»

<p>RENT GULL: Fleetwood Mac-legenden Stevie Nicks har samlet sine beste låter som ikke tidligere har vært utgitt.<br/></p>

RENT GULL: Fleetwood Mac-legenden Stevie Nicks har samlet sine beste låter som ikke tidligere har vært utgitt.

Foto: Chris Pizzello, Ap
  • Send en melding til
Singulære Stevie.

Denne saken handler om:

ALBUM: POPROCK

Stevie Nicks

«24 Karat Gold – Songs From The Vault»

(Warner Bros./Warner)

Stevie Nicks
(Album) 24 Karat Gold

Veldig liketil, dette albumet. Ikke minst i lys av at Stevies forrige, «In Your Dreams» (2011), var så nær ved å bli produsert i filler.

«24 Karat Gold» føles som om den kommer fra en enklere tid, muligens inspirert av Nicks-venn og lydludditt Dave Grohl: Møt opp i tide, «spell», bli ferdig. Og ha Waddy Wachtel på gitar.

Utgangspunktet er sanger Nicks skrev i årene mellom 1969 og 1987, men som aldri tok skrittet videre til hverken soloalbumene hennes eller Fleetwood Mac.

Nicks later til å være en skarp kritiker av eget materiale. Det er lite her som føles essensielt, eller som hits-som-ikke-var. Låtene er gjerne uperfekt halvferdige – refrengene bedre enn versene, eller omvendt.

På den annen side: Alle sangene (med mulig unntak av «Cathouse Blues») har NOE, og ingen fan vil ønske å være disse 14 foruten. Selv på sitt mest halvkokte har Stevies sanger mer karakter enn de fleste andres flotteste, ferdigste.

BESTE LÅT: «Lady»

MORTEN STÅLE NILSEN

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk