Hovedinnhold

Mangesidig

Autopulver: «Vapor Trails»

(Ars/BMG)

Denne saken handler om:

Oslo-gjengen i Autopulver (med belgisk platekontrakt) har lagt ganske mange alen til sin kunst etter debuten for tre år siden. Men det er ikke alltid like genialt.

Fremdeles låter guttas popmusikk både frisk og fengende, men samtidig er «Vapor Trails» atskillig mer komplisert enn forgjengeren. Forholdsvis enkle riff og gode melodier tar stadig nye vendinger i sangene, og lydbildet er spekket av små detaljer, som noen ganger skjerper interessen, andre ganger forvirrer.

Av de bedre - og mer eksperimentelle kuttene - er instrumentalbaserte «I Don't Like Violence» og morsomme «If I Get To Deep», som åpner mykt med Herb Albert-trompet og avslutter kontant rocka. Best er likevel radiohiten «Remedy/Surgery» i begge ender av platen, helt til sist i en oppsummerende versjon til lyden av flimrende Super 8-bilder.

STEIN ØSTBØ

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk