Hovedinnhold

Howl: «Higher Class Of Lush»

Howl: «Higher Class Of Lush»

(Tuba)

Denne saken handler om:

Et sultent rockhyl fra Oslo.

OK, denne anmeldes lovlig sent (platen kom rett før jul), men ettersom Oslobandet Howl nevnes av stadig flere etter helgens by:Larm, kan denne sorteres under samlebetegnelsen «sent, men godt». Dessuten er guttas rock tidløs. Ikke bare det - den er storslått, livsbejaende, ildfull og til tider uhyre melodiøs. I front har de dessuten en vokalist, Simen Lund, med en skreddersydd stemme for den smule desperasjon som hviler over platen - en desperasjon som Howl skrur opp til noe positivt i tilsynelatende pur lykke over å spille i band. Denne entusiasmen gjør seg utslag i at en låt som «Repeater» høres ut som vintage Springsteen sunget av Håkan Hällström, mens viriliteten i harmoniene i en låt som «Silver Equals Gold» minner om et ungt, uvørent Posies. Nettopp skrangleeffekten i lydbildet kler Howl svært godt og skaper et boblende inntrykk av en sprengferdig energi som det skal bli morsomt å følge videre.

Anbefalte kjøp: «Silver Equals Gold», «Repeater», «Nineteenseventyfive», «Tip Toes» og «High Speed Chaser».

STEIN ØSTBØ

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk