Hovedinnhold

Høytysk rock

DDR: «Norwegische Superknüller»

(Grappa)

Denne saken handler om:

Tradisjonell østtysk 70-tallsrock har sjelden vært blant min favorittmusikk. Men når den norske gjengen DDR tar den helt ut, og serverer norske slagere på høytysk, er det i perioder ganske morsomt. Mens DDR konsentrerte seg om D.D.E.s slagere i tysk versjon på debutplaten i 1998, er spennvidden større på «Norwegische Superknüller».

Hele platen er som en reise gjennom DDR mot Bayern med korte kommentarer mellom sangene. På denne platen finner du tyske versjoner av sanger som «Livet er for kjipt», «Svake mennesker», «Cartoon Heroes», «Oliver», «Tøff i pyjamas», «Hallo Hallo» og «Not For The Dough» og «Fjellvettreglene» for å nevne noen.

Samlingen er en småsjarmerende plate med Blaupunkt-rock, rett frem fremført og med høy vorspiel-faktor. Best fungerer «Barbie girl», countryversjonen av «Livet er for kjipt» og ikke minst «Svake mennesker».

KURT BAKKEMOEN

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk