Hovedinnhold

Her er MGP Jr.-finalistene

(VG Nett) Pop, hiphop eller rock? VG har hørt gjennom kveldens ti finalister. Dette kan du forvente deg fra de norske MGP Jr.-talentene!

Denne saken handler om:

** Finstad Bad Boys (fra Ski, Akershus):

«Vi er gutta»

Streng hiphop om de kuleste gutta i klassen og et refreng med en groove som garantert vil få kidsen til å huske lett med knærne.

** Martine (fra Trondheim):

«Æ villa bort»

Martine (ble tolv på onsdag - gratulerer!) er nok ei talentfull trønderpia med sterk og fin sangstemme, samt en utmerket sans for lette og glade pop-låter. I god trøndertradisjon, det også!

** 2Boys (fra Sandefjord):

«Du og jeg»

Brødrene Sondre og Marcus synger - som mange andre - om vennskap og har lagd en snerten liten pop-låt som er piffet opp med funky hiphop-rytmer.

** Ingvild (fra Ålgård):

«Sangen»

Positiv gladsang som nettopp handler om gleden av å synge - noe Ingvild hittil har gjort i hele ni av sine tretten år. Ingvilds blide og vinnende vesen understreker gleden i sangen.

** Sikt inn (fra Asker):

«Alt hva jeg vil bli»

Asker-trioen håper nok at det blir en rocka vinner i år også. Iallfall tar de frem el-gitarene og presenterer oppstemt pop med klare anslag av både The Kids og R.E.M.

** Maren (fra Gjøvik):

«Jeg bare smiler»

Nok en lettfattelig pop-låt om vennskap som hyggelig nok viser at de yngste låtskriverne i dette landet tar melodiøse refrenger på alvor.

** Jørgen (fra Andebu):

«Din egen vei»

Trettenåring med svært moden stemme - kanskje den beste i hele finalen. Inntrengende gitarballade som fort kan bli en av favorittene.

** Mystery (fra Senja):

«Rock er sunt»

Klart rock er sunt! Finalens andre rocka bidrag fra velspillende tromskvartett - og det tyngste bidraget. Faktisk låter det nesten litt TNT over riffet her.

** Lisa (fra Melhus):

«Hjerte banke»

Lettbeinte pop-låter er in i år! Lisas bidrag blir du garantert blid av, og hun kombinerer tekst, rytmikk og melodi i refrenget på en så original måte at hun fort kan komme høyt, høyt opp...

** Rachel & Anney (fra Bergen):

«Skolen»

Finalens andre rene hiphop-nummer som strengt tatt sneier like mye innom moderne r&b fra to kule og blide jenter med ferdighetene i behold, både på låtskriver- og utøversiden.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk