Hovedinnhold

Finn Kalvik & Erik Fosnes Hansen - «Neste stasjon Grorud»

Finn Kalvik & Erik Fosnes Hansen - «Neste stasjon Grorud»

Denne saken handler om:

(daWorks)

Barn av Gerhardsen.

Det er flotte tidsbilder som forfatteren og visekunstneren har kommet frem til med felles utgangspunkt i en oppvekst i drabantbyen Grorud utenfor Oslo. Det handler om en arbeiderklassereise og barndomsminner som ikke alle kan identifisere seg med i dag, men kombinasjonen mellommenneskelig poesi og flott tonefølge vil alltid ha et publikum.

For det er både humor, vemod og varm melankoli over ord og toner her. Minnene Fosnes Hansen og Kalvik går helt tilbake til tiden da Einar Gerhardsen bygget landet, og i de små, men likevel universelle historiene antydes både gleder og tragedier - ensomhet og fellesskap - i de store drabantbyene.

BESTE LÅT: «Neste stasjon Grorud»

STEIN ØSTBØ

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk