Hovedinnhold

Adele: «19»

Adele: «19»

(XL / Playground)

Denne saken handler om:

Denne damen glemmer du ikke så fort når du har hørt henne{hellip}

19 år gamle Adele Adkins er et forbløffende britisk multitalent som har blitt hausset opp som den nye Amy Winehouse. Det er en rimelig tøvete sammenligning, for Adele er så mye mer. Selv om også Adele har evnen til å la klassiske musikkgenre gjenoppstå og stråle i moderne glans, ligger den store forskjellen mellom de to i Adeles lekende lette - og naturlige - sveip mellom soul, folk, kammerjazz og reinspikka pop. Dessuten har hun en av de mest elastiske og gripende stemmene jeg har hørt på en stund - dempet og insisterende på gullkorn som nydelige «Hometown Glory» og «Daydreamer», men rå, sprukken og funky andre steder, som i soulglansnummeret «Melt My Heart To Stone». Arrangementsmessig kan hun også sin musikkhistorie - «Best For Last» smaker deilig årgangs-Paul Simon, mens kattemyke «My Same» dufter ditto Van Morrison. Det er alltid godt å oppdage en hype som holder - det gjør Adele!

Anbefalte kjøp: «Daydreamer», «Chasing Pavements», «My Same», «Melt My Heart To Stone» og «Crazy For You».

STEIN ØSTBØ

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk