Hovedinnhold

a-Harket

NY PLATE: Morten Harket har sluppet sitt femte soloalbum. Foto: CDON.no
NY PLATE: Morten Harket har sluppet sitt femte soloalbum. Foto: CDON.no
Morten Harket (52) har satt seg fore å forlenge a-has karriere - alene.

Denne saken handler om:


ALBUM: POP
Morten Harket - «Out Of My Hands»
(Universal)

Det var tydeligvis ikke Morten Harket som ønsket å legge ned a-ha i 2011.

«Out Of My Hands», det femte soloalbumet hans, tyder i alle fall på at vokalisten langt fra er lei av å slynge den vakre stemmen sin ut over åttitallistisk melankolsk synthpop. Platen er et åpenbart forsøk på å videreforedle den gamle triokapitalen på egenhånd.

Ja, den høstlig billedskjønne a-haske sorgfølelsen ligger faktisk så tjukk over albumet at det føles feil at Waaktaar-Savoys komponistnavn ikke er å se på omslaget. I stedet benytter Harket seg av svenske Joakim Berg (Kent) - en enda mer nedstemt type - og, med mindre heldige resultater, Peter Kvint, også han en arbeidshest fra broderlandet. Sistnevntes bidrag er de mest anonyme på et album som spesielt i andre halvdel stamper en smule på leirføtter.

Overraskelser? Harket lager motorbåttøffende synthpop av Espen Linds «Scared Of Heights» (og synger finere enn opphavsmannen i falsett, selvsagt). «Listening», signert Pet Shop Boys-guttene, er ganske blek. Er det en autotune på gullstrupen vi hører i «Just Believe It»?

Det er jo et aldri så lite problem at den sterkeste låten her er en engelskspråklig gjendiktning av en ti år gammel Kent-låt («Kärleken väntar»). Men også a-ha albumene hadde det med å bli grå i lengden.

Som sanger og popstjerne har imidlertid Harket formen inne. Sjekk hvordan han stiger opp fra havet som en bredskuldret Poseidon på omslaget. Noen folk er bare født til å gjøre dette her.

BESTE LÅT: «Burn Money Burn»

MORTEN STÅLE NILSEN

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk