Hovedinnhold

Morrissey låner låt til kaniner i bur

Foto: Skjermdump fra Youtube
Foto: Skjermdump fra Youtube
(VG Nett) Den britiske popstjernen kaster seg inn i kampen for å frigjøre kaniner i bur og låner bort en av sine største hits.

Den britiske artisten, som er en kjent vegetarianer og dyreforkjemper, har kastet seg inn i kampen for å frigjøre kaniner.

Vokalisten fra 80-tallsheltene The Smiths har lånt bort en av sine største hits som soloartist, «Everyday is like Sunday», til organisasjonen Four Paws. De har laget en animert kortfilm med kaniner i hovedrollene.

Se videoen på YouTube!

De kjemper blant annet for å sette fri 300 millioner kaniner som holdes i bur på store bondegårder i EU. De retter fokus på leveforholdende for kaninene som ifølge organisasjonen ikke kan sitte på baklabbene og lever under dårlige forhold.

Kjent dyrevernsforkjemper

KJEMPER FOR DYRAS RETTIGHETER: Den britiske poplegenden Morrissey. Foto: Reuters
KJEMPER FOR DYRAS RETTIGHETER: Den britiske poplegenden Morrissey. Foto: Reuters

Morrissey har også tidligere profilert kampen for dyrenes rettigheter som en av sine hjertesaker. I videoen til «Interesting Drug» frigjøres forsøkskaniner fra et laboratorium, og som vokalist og låtskriver i The Smiths laget han låten «Meat is Murder» (kjøtt er mord).

Han har også skapt overskrifter ved å sammenligne selfangst med gasskamre, og under en konsert i California i fjor forlot han scenen da han kjente lukten av grillet kjøtt.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk