Hovedinnhold

Mobber seg selv

Plateaktuelle Darren Hayes ble verdenskjent som en av gutta i popduoen Savage Garden. På sitt andre soloalbum benytter han anledningen til å mobbe seg selv.
- Unnskyld, unnskyld, men spør hvem som helst, jeg er ikke en sånn popstjerne som pleier å la folk vente, forsikrer Darren Hayes (32) da han møter VG på Grand tre kvarter for sent.

I låten «Popular» fra hans andre soloplate «The Tension and the Spark» får «sånne» popstjerner så hatten passer.

Ville bli elsket

- Låten er også et spark til meg, jeg var litt sånn teit popstjerne før. Alt jeg ønsket meg, var berømmelse og oppmerksomhet. Jeg ville at folk skulle elske meg, forteller den åpenhjertige artisten.

Hayes legger ikke skjul på at kometkarrieren han gjorde med Savage Garden, gikk til hodet på ham. Og da bandet ble oppløst i 2001, følte artisten seg ganske hjelpeløs.

- Jeg syntes jeg hadde blitt en parodi på meg selv, alle kantene mine var slipt ned for å gjøre meg mer spiselig. Jeg kom frem til at dette ikke var den personen jeg ville være.

Mørk og dyster

Men mye hang igjen likevel, da han slapp debutalbumet «Spin» i 2002. Han var livredd for at ingen skulle like det.

Det gikk bra, albumet solgte 2 millioner eksemplarer. Men det var liksom ikke helt Darren likevel.

- Så da bestemte jeg meg for å blåse i hva alle andre synes, og skrive om viktige og personlige ting. Jeg sa ingenting til plateselskapet om at jeg holdt på med nye låter, for jeg ville ikke ha noen innblanding.

Resultatet har blitt en mørk og dyster plate, og kritikere har sammenlignet den med Depeche Mode og David Bowie.

Han er svært personlig på platen, og forteller blant annet om en vond barndom preget av alkoholmisbruk og mishandling.

- Å skrive disse sangene har vært terapi for meg. Misforstå meg rett, jeg elsker familien min, men dette måtte ut, sier popstjernen, som føler at han totalt har gjenoppfunnet seg selv med sitt nye album.

«The Tension and the Spark» slippes i begynnelsen av september.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk