Hovedinnhold

Sony: - Han var et geni

(VG Nett) Plateselskapet Sony uttrykker stor sorg over tapet av sin store stjerne, Michael Jackson.

Denne saken handler om:

Nyheten om popkongens plutselige død har rystet en hel verden i natt. I morgentimene i dag, norsk tid, skrev plateselskapet Sony minneord om Michael Jackson på popstjernens offisielle hjemmeside.

- Uutslettelige spor

«Michael Jackson, en av verdens mest elskede og innflytelsesrike artister gjennom tidene, etterlater seg uutslettelige spor innen popmusikken og populærkulturen», lyder det i nekrologen.

Sir Howard Stringer, styreformann, CEO og president i Sony Corporation, beskriver MIchael Jackson som en «fantastisk trubadur for sin generasjon».

Michael Jacksons liv i bilder

«Han var et geni, og musikken reflekterte lidenskapen og kreativiteten til en hel tidsalder», skriver Stringer.

LES OM DRAMAET TIME FOR TIME

VGTV: HER HASTER AMBULANSEN TIL SYKEHUSET

Skulle bli tidenes comeback

Verden fikk aldri se Michael Jacksons planlagte comeback i form av 50 konserter på Londons O2-arena i London. Startskuddet skule gått 13. juli, og til tross for en rekke spekulasjoner i pressen om at Michael har slitt med helsa, har apparatet rundt popkongen forsikret at 50-åringen var i god fysisk form. Konsertene ble beskrevet som tidenes popcomeback da de ble kunngjort tidligere i vår.

Les også: Fansen i sjokk

Kondolerer til familie og fans

«Hans artisteri og magnetisme forandret det musikalske landskapet for alltid», skriver Sony-presidenten og sender sine dypeste kondolanser til Michaels familie og «til de mange millioner fans verden rundt som elsket ham».

The King of Pop» etterlater seg tre barn, Michael Joseph Jackson, Jr., Paris Michael Katherine Jackson og Prince Michael Jackson II.

Kondolanseprotokoll: Skriv minneord her

- Fantes bare én

Også flere andre Sony-topper uttaler seg. Martin Bandier i Sony/ATV Music Publishing omtaler Michael Jackson som et talent det bare finnes én av.

«Han var en utrolig plateartist, en innsiktsfull forretningsmann, en enestående entertainer og et sant ikon. Han vil bli dypt savnet», skriver Bandier.

SLIK VAR LIVET HANS

Popkongen, som startet karrieren som elleveåring, kan skilte med et platesalg på svimlende 750 millioner eksemplarer. Fem av Michaels soloalbum ble utgitt på Sonys underselskap Epic records. «Off the Wall», «Thriller», «Bad», «Dangerous» og «HIStory» er blant tidenes mestselgende album.

Nettmøte kl. 16.00: Norsk fanklubbleder

Rolf Schmidt-Holtz, CEO i Sony Music Entertainment, sier at det var et sant privilegium for alle i Sony å jobbe med Michael Jackson.

«Han var en av historiens største musikktalenter».

LES SONYs NEKROLOG OVER MICHAEL HER

Diskusjon: «Vår tids største er borte»

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk