Hovedinnhold

Murray: - Jeg er uskyldig, ærede dommer

Datoen for Jackson-rettssak klar

(VG Nett) En alvorspreget Conrad Murray erklærte seg ikke skyldig i anklagene om at han skal ha forårsaket Michael Jacksons dødsfall.

Denne saken handler om:

Tirsdag møtte Murray opp i retten i Los Angeles, der det de siste ukene har vært innledende høringer for å avgjøre om det blir rettssak mot Jackson-legen.

VGTV:  Erklærte seg uskyldig 

- Jeg er uskyldig, ærede dommer, sa Conrad Murray til dommer Michael Pastor, ifølge nyhetsbyrået AP.

Rettssaksdato klar

Nå vil påtalemyndighetene og forsvaret til Murray jobbe på spreng de neste ukene, for å gjennomføre de siste forberedelsene før rettssaken starter 28. mars. Allerede 7. februar er det duket for en ny høring.

Dr. Conrad Murray er siktet for uaktsomt drap på popkongen Michael Jackson. Jackson døde25. juni 2009, og påtalemyndighetene mener Murray skal ha gitt popkongen en dødelig dose av bedøvelsesmiddelt Propofol.

En rekke vitner har inntatt vitneboksen i retten i Los Angeles de siste ukene, og påtalemyndighetene gikk rett i strupen på Murray. De hevder Jackson var død i sitt hjem allerede før ambulansen ble tilkalt.

Tror på frifinnelse

POPKONGE: Michael Jackson ble 50 år gammel. Foto: AP
POPKONGE: Michael Jackson ble 50 år gammel. Foto: AP

Flere vitner har også hevdet Murray febrilsk forsøkte å gjemme bevis, i kaoset som oppstod etter at Mickael Jackson sluttet å puste.

Murray var hyret inn som Jacksons personlige lege, da popkongen forberedte seg til den planlagte konsertserien i O2 Arena i England sommeren 2009. Den ble det aldri noe av.

Forsvarerne til Conrad Murray mener de har bevisene på sin side.

- Vi har en veldig god sak, og var fornøyd med bevisføringen i de innledende høringene. Rettssaken bør ende i frifinnelse, sier advokat J. Michael Flanagan.

Les flere nyheter på Rampelys-forsiden 
Følg Rampelys på Facebook 

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk