Hovedinnhold

Nekrolog: Michael Jackson, 1958-2009

Michael Jackson - En moderne tragedie

Michael Jackson fikk aldri oppleve sin planlagte vei tilbake der han hørte hjemme - på poptronen.

Denne saken handler om:

Sent i går kveld døde poplegenden brått, bare 50 år gammel. Med det er en av de aller største personene i populærmusikkens historie borte. Akkurat som én av de få som kan matche Jacksons betydning gjennom tidene, Elvis Presley, gikk han bort altfor tidlig og på et tidspunkt i karrieren hvor et skandalisert privatliv fullstendig overskygget artisten.

Les også:Den utrolige historien om Michael Jackson

Det var nettopp et comeback til artistkarrieren som Michael Jackson i juli skulle starte. En helt unik - og utsolgt - konsertrekke i Londons O2 Arena skulle bli påminnelsen for en helt verden om hvem Michael Jackson egentlig var - vår tids største popartist.

Nå må alle billettene refunderes. Én million fans skulle se comebacket, men hovedpersonen kommer ikke.

VGTV:Slik var Michael Jacksons liv

Dermed er også tragedien komplett. Michael Jackson har ligget kunstnerisk brakk i en årrekke, I stedet er det skandalehistoriene rundt stjernen som har opptatt verdens musikkinteresserte på 2000-tallet og som nå vil overskygge storheten ved artisten og sceneartisten Michael Jackson.

I dag sørger en hel popverden. La oss aldri glemme Michael Jackson for den banebrytende musikken han har skapt, spesielt på åttitallet hvor han nærmest dikterte og iallfall definerte hvordan popmusikk skulle låte i MTVs gylne æra.

«This is IT!» var slagordet foran London-konsertene som bare var tre uker unna. Det er både med sjokk og uvirkelighet vi må konstatere at slagordet akkurat nå gjelder for Michael Jackson selv. Vi fikk aldri vite om han fremdeles hadde det i seg.

Derfor blir han også dypt savnet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk