Hovedinnhold

Michael danset og sang siste kveld

SKULLE GJØRE COMEBACK: Her lanserer Michael Jackson at han igjen skulle på scenen i London fra juli. Det ble aldri noe av. Pop-legenden gikk bort torsdag 25. juni. Foto: AP
SKULLE GJØRE COMEBACK: Her lanserer Michael Jackson at han igjen skulle på scenen i London fra juli. Det ble aldri noe av. Pop-legenden gikk bort torsdag 25. juni. Foto: AP
(VG Nett) Ingenting virket galt den siste kvelden i pop-legendens liv.

Denne saken handler om:

Michael Jacksons liv

  • Født: 29. august, 1958.
  • Det syvende barnet i Jackson-familien. Sønn av Joseph Walter og Katherine Esther.
  • Debuterte i en alder av elleve år med familie-bandet The Jackson 5.
  • Omtales ofte som «kongen av pop».
  • Kjent for 80-talls-slagrene «Beat It», «Billie Jean» og «Thriller».
  • Giftet seg to ganger og var far til tre barn.
  • I 2005 ble han tiltalt og frikjent for seksuelt misbruk og ble frikjent for flere andre tiltalepunkter.

Michael Jackson øvde som normalt den siste kvelden før han døde, melder TMZ, som først omtalte hjertestansen til kongen av popen.

Også som andre øvingskvelder skal «kongen av pop» ha vært flere timer forsinket og ha opptrådt apatisk.

Øvingen skal ha foregått helt inn i de sene nattestimer. Jackson skal ha sunget og danset med danserne og bandet.

Les også:Fansen er i sjokk

Ifølge enkeltpersoner tilstede skulle Jackson ha dukket opp klokken 19.00 lokal tid, men kom ikke før klokken 22.00. Da skal han ha vært «likeglad», men dette skal ikke ha vært unormalt eller uvanlig.

Les også:«Kongen av popen er død»

Pakket sammen

Natt til fredag skal det ha vært medvirkende til showet og ansatte på øvingsstedet Staples. De skal ha pakket sammen sakene sine, skriver TMZ.

- De holder nok sammen i dag. Og snakker om det som har skjedd. De fikk i hvert fall møte mannen de drømte om å danse med. De fikk også danse med ham. Jeg vil tro de tar med seg det videre, skriver VG Netts Michael Jackson-ekspert Ola Stenberg i direktebloggen Cover it Live.

En innringer til BBC hevdet natt til fredag norsk tid at han var i kjempeslag, andre sier at han ikke følte seg helt bra i dagene før nattens dramatiske hendelse.

Slik var livet til «The King of Pop»:Les hele historien her

Politiet etterforsker

FRAKTES TIL OBDUKSJON: Helikopteret fører kropepn til Michael Jackson bort. Foto: Reuters
FRAKTES TIL OBDUKSJON: Helikopteret fører kropepn til Michael Jackson bort. Foto: Reuters

Popstjernen ble erklært død av leger etter at han ankom sykehuset UCLA Medical Center, sier politikilder til avisen LA Times.

Omstendighetene rundt Michael Jacksons dødsfall er fortsatt uklare.

LAPD har åpnet en etterforskning, opplyser politikilder til LA Times. De understreker imidlertid at det ikke er noe som tyder på at det har skjedd noe kriminelt. Jackson skal likevel obduseres.

Spesial:Alt om «popens konge»

Politietterforskning

Politietterforskeren Greg Strenk fra rans- og drapsavsnittet kom ut for å møte det massive oppbudet av presse som natt til fredag står samlet foran Michael Jacksons hjem i Holby Hills i Los Angeles.

- Politiet i Los Angeles etterforsker dødsfall hver eneste dag. Rans- og drapsavsnittet ble koblet inn fordi det er en høyprofilert sak. Ikke les noe spesielt ut av dette. Bare det at dere er her, førte til at sjefen bestemte at vi burde være her, formanet han til journalistene som hadde møtt opp under en improvisert pressekonferanse.

Etterforskerne skal avhøre slektninger, venner og Michael Jacksons leger for å finne ut hva som har skjedd.

INN PÅ AKUTTMOTTAKET: Dette dramatiske bildet viser ambulansepersonalet som haster inn på akkuttmottaket med Jackson. Foto: X17online.com
INN PÅ AKUTTMOTTAKET: Dette dramatiske bildet viser ambulansepersonalet som haster inn på akkuttmottaket med Jackson. Foto: X17online.com

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk