Hovedinnhold

Justin Timberlake og Madonna knust over Michael Jacksons død

(VG Nett) Superartistene står i kø for å hylle Michael Jackson, som døde i går kveld.

Denne saken handler om:

«The King of Pop» ble erklært død i går kveld klokken 23.26, norsk tid. Poplegenden, som tidligere år annonserte en gigantisk comeback-turne bestående av 50 konserter, ble kjørt til sykehus i all hast etter et illebefinnende. Nyheten om hans død sender sjokkbølger gjennom kjendisverdenen.

- Jeg klarer ikke å slutte å gråte. Jeg har alltid beundret Michael Jackson. Verden har mistet en av de store, men musikken hans vil leve til evig tid. Tankene mine går til de tre barna hans og til resten av familien, sier Madonna til kjendisnettstedet TMZ.

Profil:Den utrolige historien om Michael Jackson

Popstjernen Justin Timberlake har tidligere omtalt Michael Jackson som sitt store forbilde. De har møtt hverandre flere ganger, også på scenen.

DØD: Poplegenden Michael Jackson. Foto: AP
DØD: Poplegenden Michael Jackson. Foto: AP

- Jeg finner ikke ord som uttrykker hvor inderlig trist jeg er av Michaels bortgang. Vi har mistet et geni og en sann ambassadør, ikke bare for popmusikken, men for all musikk. Han har vært en inspirasjon for flere generasjoner, og jeg vil alltid verne om de øyeblikkene jeg fikk med ham på scenen, alle de tingene han lærte meg om musikk, og tiden vi tilbragte sammen. Tankene mine går til familien og hans kjære, sier Timberlake til TMZ.

Les også:Michael Jacksons familie i sorg

Den ene superartisten etter den andre kommer med sine reaksjoner etter det uventede dødsfallet. Whitney Houston forteller at hun er «full av sorg». Britney Spears forteller at hun hadde gledet seg til å se Michael Jacksons comeback.

- Jeg var så spent på å se showet hans i London. Vi skulle på turné i Europa samtidig, og jeg skulle fly inn for å se ham opptre. Han har vært en inspirasjon gjennom hele livet mitt, og jeg er sønderknust, skriver hun i en pressemelding.

Dediserte sang til Michael

R&B-artisten Beyonce sparer ikke på lovordene:

- Den enestående Michael Jackson har hatt større innflytelse på musikken enn noen annen artist i historien. Han var magisk. Han var det vi alle streber etter å bli. Han vil alltid være «The King of Pop», sier hun til MTV.

Ifølge TMZ var Elton John på scenen da han fikk sjokk-beskjeden om at Michael Jackson var død. Han skal ha dedisert sangen «Don't Let the Sun Go Down on Me» til poplegenden.

- Han hadde alt

TMZ har også snakket med Jackson-produsenten Quincy Jones, som sto bak de legendariske albumene «Thriller», «Bad» og «Off The Wall».

- Jeg er helt knust av disse tragiske og uventede nyhetene. Han hadde alt, talent, verdighet, profesjonalitet og han var dedikert, sier Jones til kjendisnettstedet.

- Jeg har mistet en lillebror i dag. En del av sjelen min er borte, la han til.

- Michael vil bli savnet

Rockeren Eddie van Halen sto bak det umiskjennelige gitarriffet på Jackson-hiten «Beat it».

- Jeg er sjokkert, som jeg er sikker på at også verden er, av å høre nyheten. Jeg hadde fornøyelsen av å arbeide med Michael på «Beat it» i 1983. Det er et av de beste minnene fra karrieren min. Michael vil bli savnet. Måtte han hvile i fred, sier gitaristen.

- Føles ikke virkelig

Artisten Rihanna kommenterer poplegendens død på Twitter.

- Det er helt vilt, fordi det føles ikke virkelig. Uansett om du er enig eller ikke: Michael Jackson var en stor innflytelse på musikken. Ingen kan benekte hans talent. Hvil i fred, skriver hun.

Rihanna er ikke den eneste R&B-stjernen som hyller Jackson.

- Michael Jackson oppnådde så mye at det finnes ikke ord som kan forklare hva han har gjort for popmusikken. Alle artistene jeg kjenner har blitt påvirket av ham. Verden har mistet en av sine største entertainere. Han har formet flere generasjoner og vil fortsette å gjøre det, sier Akon.

Les også:Jackson-fansen i sjokk

Tenåringsstjernen Miley Cyrus har også twitret om popkongens død.

- Michael Jackson var min inspirasjon. Sender kjærlighet og bønner, skriver 16-åringen.

Filmregissør Martin Scorsese jobbet sammen med Jackson om Bad.

- Da vi jobbet sammen om «Bad», hadde jeg dyp respekt for hans mesterlige bevegelser og musikk. Hvert steg han tok var så presist og flytende. Det var som å se kvikksølv i bevegelse, sier Martin Scorcese til nyhetsbyrået AP.

Jackson har vært en inspirasjonskilde for artister langt utover sin egen sjanger.

- Helt fra begynnelsen av min karriere var han et idol innen showbusiness. Jeg hadde plakat av ham på veggen, sier sangeren Celine Dion.

VG Netts journalist Ola Stenberg er på vei til Los Angeles for å dekke popkongens dødsfall. Følg hans oppdateringer på Twitter.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk