Hovedinnhold

Jackson-dramaet uke for uke

(VG Nett) Dramatikken rundt Michael Jackson døde overhodet ikke sammen med superstjernen. Her er noen av de viktigste hendelsene siden Jacksons død.

Denne saken handler om:

25. juni: Nyheten om at Michael Jackson er død slår ned som en bombe over hele verden. I løpet av natten kom de første beskjedene om at Michael Jackson var sendt til sykehus, men det var lenge uklart hvor alvorlig situasjonen var.

LES OGSÅ:Den utrolige historien om Michael Jackson

Kjendisnettstedet TMZ var de første som meldte om at Jackson var død. Dødsfallet skjedde bare uker før Jackson skulle stått på scenen i O2-arena, og fans over hele verden sørger over tapet av stjernen.

VGTV:Sørgende Jackson-fans

Jackson døde av hjertestans i sitt eget hjem, men hva som forårsaket det er uklart.

VG Nett fulgte dramaet med leserne gjennom natten. Les her

26. juni:911-samtalen fra Michael Jacksons hjem offentliggjøres. En person som antas å være popstjernens livvakt ringer og forklarer at en 50 år gammel mann er funnet livløs på sengen.

VGTV:Hør hele samtalen her

Det blir også klart at det er en lege i rommet med Michael Jackson. Det er første gang man hører om denne legen, som viser seg å være Dr. Conrad Murray. Han har måttet forklare seg for politiet ved flere anledninger. Murray skal ha vært ønsket av Jackson som en del av teamet han brukte i forberedelsene til konsertene.

Det kommer frem at legen har forsøkt å utføre livredning på Michael Jackson i nesten 30 minutter før de ringer etter ambulanse.

I KJENT STIL: Michael Jackson slik fansen helst husker ham. Foto:
I KJENT STIL: Michael Jackson slik fansen helst husker ham. Foto:

27. juni: Familien til Michael Jackson ber om en ny obduksjon for å få klarhet i hva som skjedde med popikonet. Den første obduksjonen har ikke gitt noe klart svar på hva som var årsaken til hjertestansen.

Samtidig begynner historiene om Jacksons avhengighet å komme frem i lyset. Jackson skal gjennom en årrekke ha vært avhengig av sterke smertestillende midler og flere leger skal ha forsynt ham med dette.

Les også:Sykepleier: - Michael ba meg om å skaffe narkosemiddel

Spekulasjonene om Michael Jackson døde av en overdose får grobunn. Både Jacksons foreldre og søsken nekter å tro at han døde av naturlige årsaker og pappa Joe sier bestemt at det ikke var stress som tok livet av Michael.

Søsteren LaToya Jackson hevder at broren ble drept.

29. juni: VG Nett kan fortelle at norske Omer Bhatti sørger sammen med Michael Jacksons familie i Los Angeles. Bhatti har lenge vært en nær venn av Jackson og befinner seg sammen med Jacksons barn.

Les også:Omer Bhatti trøster Jackson-barna

Fortsatt lar obduksjonsresultatene vente på seg.

30. juni: Bildene fra Michael Jacksons øvelser i Staples Center blir offentliggjort, det samme blir et videoklipp fra øvelsene. Samtidig blir det klart at alle som har kjøpt billetter til Michael Jacksons turné kan få disse refundert. Oppstyret rundt Jacksons begravelse er også i gang, og det spekuleres i om superstjernen skal legges til offentlig likskue på Neverland.

VGTV:Se noen av Jacksons siste dansesteg her

(Artikkelen fortsetter under bildet)

DANSER: Michael Jackson øver 23. juni i Staples Center i Los Angeles. Foto: AP Photo
DANSER: Michael Jackson øver 23. juni i Staples Center i Los Angeles. Foto: AP Photo

7. juli: Jackson-saken har rullet og gått i nesten to uker. 7. juli holder familien en privat minnestund på Forest Lawn Cemetary i Los Angeles. Et knippe personlig inviterte gjester får overvære seremonien.

Les også:Familien minnet Michael Jackson

Deretter blir Michael Jacksons kiste fraktet til Staples Center, hvor publikum får mulighet til å ta farvel med superstjernen. Den forgylte kisten står på scenen under hele seremonien, hvor stjernen som Mariah Carey, Stevie Wonder og Usher opptrer. Familien sitter på første rad under hele seremonien, det samme gjør norske Omer Bhatti.

Også familien er delaktige under seremonien og Jermaine Jackson fremfører Michael Jacksons yndlingssang «Smile». Det mest rørende øyeblikket er likevel når datteren Paris forteller om kjærligheten til faren.

VGTV:Se datterens gripende farvel med faren

Etter seremonien blir Jacksons kiste fraktet vekk, men det er usikkert hvor kisten blir plassert. Noen dato for endelig begravelse er heller ikke satt.

Les også:Minnestunden minutt for minutt

(Artikkelen fortsetter under bildet)

BRØDRENE BAR KISTEN: Michael Jacksons kiste ble båret inn i Staples Center. Foto: AFP
BRØDRENE BAR KISTEN: Michael Jacksons kiste ble båret inn i Staples Center. Foto: AFP

10. juli: For første gang snakker kilder i politiet om muligheten for at Jackson ble drept. Det spekuleres i om en uheldig kombinasjon av smertestillende medikamenter kan ha tatt livet av superstjernen. Nok en gang kommer Jacksons leger i fokus.

13. juli: Michael Jackson skulle stått på scenen i O2-arena i London. «This is it»-turneen var Jacksons store comeback som artist, og det var planlagt mer en 50 konserter. På dagen hvor popkongen skulle stått på scenen samler fans seg for å markere dagen.

Les også:I dag skulle han stått på scenen

15. juli: Politiet gjennomfører en razzia hos Jacksons hudlege Arnold Klein. Årsaken skal være at han hindrer etterforskningen rundt Jacksons død.

22. juli:Verdenspressen får øynene opp for Omer Bhatti og spekulerer i om han kan være Jacksons ukjente sønn. Dette skjer to uker etter at VG Nett kunne fortelle at Bhatti satt på første rad under minnestunden. Flere britiske aviser sender reportere til Norge for å undersøke det påståtte slektskapet.

Les også:Verdenspressen flokker seg rundt Omer Bhatti

Samme dag blir klinikken til Jacksons lege, Dr. Murray undersøkt av politiet. Politiet gjør beslag i flere dokumenter, medisiner og harddisker de finner på klinikken. Årsaken til razzian skal være at politiet leter etter bevis på uaktsomt drap. Bare dager senere hevdes det at legen nå er drapsmistenkt. Ingen offisielle kilder bekrefter dette.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

JACKSONS LEGE: Dr. Conrad Murray var Michael Jacksons private hjertespesialist, og trolig den siste som så popkongen i live. Nå har han snakket med politiet. Foto: AP
JACKSONS LEGE: Dr. Conrad Murray var Michael Jacksons private hjertespesialist, og trolig den siste som så popkongen i live. Nå har han snakket med politiet. Foto: AP

28. juli: Politiet ransaker Dr. Murrays hjem, og det hevdes at legen kun timer før Jackson døde ga ham et sterkt bedøvende middel intravenøst. Det skal ha vært et sterkt anestesimiddel som brukes under operasjoner. Det viser seg også at Michael har flere andre sterke medikamenter i hjemmet.

Les også:- Legen forlot Jackson etter å ha gitt ham sterk medisin

30. juli: Det blir klart at Michael Jacksons mor Katherine får foreldreansvaret for barna, etter at Debbie Rowe skal ha sagt fra seg alle krav.

MELLOM FAR OG MOR JACKSON: Her sitter Omer Bhatti, midt mellom Michaels foreldre Joe og Katherine Jackson. Et sete bortenfor sitter Michaels to sønner. Foto: Reuters Foto: Reuters
MELLOM FAR OG MOR JACKSON: Her sitter Omer Bhatti, midt mellom Michaels foreldre Joe og Katherine Jackson. Et sete bortenfor sitter Michaels to sønner. Foto: Reuters Foto: Reuters

11. august: Det blir klart at video fra Michael Jacksons øvelser i Staples Center blir gitt ut på video, og premieren på videoen vil bli i oktober.

24.august: En anonym rettsmedisiner forteller at obduksjonen av Michael Jackson konkluderer med at han ble drept. Årsaken skal være den høye verdien av anestesimedikamentet Propofol i blodet.

VGTV:Jacksons lege: - Jeg har fortalt sannheten

Les også:- Må bare brukes under nøye overvåking

Dette er et medikament som normalt brukes ved operasjoner og mindre kirurgiske inngrep. Dr. Murray har innrømmet at han ga Jackson omtrent 50 milligram av dette, i tillegg til flere andre sterke smertestillende midler.

Les også:Jacksons dødstidspunkt et mysterium

En amerikansk strafferettsadvokat sier det nå er overveiende sannsynlighet for at Dr. Conrad Murray blir siktet for drapet på Michael Jackson.

28. august: Rettsmedisineren konkluderer med at Michael Jackson døde av akutt propofol-forgiftning.

Les også:- Arrestasjonen av Jacksons lege nært forestående

29. august: Michael Jackson ville fylt 51 år. Familien hadde opprinnelig planlagt begravelsen til denne datoen, men den er blitt flyttet til 3. september.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk