Hovedinnhold

Her sørger Jacksons familie og venner

Se VG Netts rapport fra kaoset utenfor foreldrenes hus

ENCINO (VG Nett) Mamma Katherine og pappa Joseph Jackson har nå samlet familie og venner i sitt eget hjem. Utenfor skaper presse og fans fra hele verden kaotiske tilstander.

Denne saken handler om:

Tips oss

Hele Michael Jacksons familie, inkludert hans tre barn, har nå forlatt huset han kollapset i natt til fredag i Beverly Hills, og samlet seg i sorgen over 50-åringens dramatiske bortgang i hans foreldres hus.

Der tar de løpende imot besøk av Michaels nære venner gjennom mange år. De kommer i biler med mørke glass og blir geleidet gjennom porten av politiet.

Michael Jackson etterlater seg tre barn, Prince Michael Joseph Jackson jr. (12), Paris Michael Katherine Jackson (11) og Prince Michael Jackson II (7). De skal ha vært i samme hus som Jackson da han plutselig kollapset og senere døde.

Les også:Kan denne kvinnen bli Jackson-barnas nye mor?

Da VG Nett besøkte foreldrenes adresse lørdag formiddag og ettermiddag amerikansk tid var det totalt kaos utenfor huset.

Følg VG Netts team i LA på Twitter:
Ola E. Stenberg
Merete Gamst

VGTV: Her sørger Jackson-familien

Politiet blokkerer gatene

I tillegg til at presse fra hele verden står på rekke og rad på fyller gatene i nabolaget, er det til enhver tid samlet over 100 fans utenfor porten til huset.

De legger ned blomster og hilsninger til Michael Jackson, og omfanget av gaver, blomster, plakater og lys er nå i ferd med å fylle hele gaten utenfor huset.

Politiet, som er representert med en rekke personer i området, har sperret av et område på ca 500 meter, det vil si nesten hele gaten der blant annet huset til Jackson-foreldrene ligger. De eneste bilen som får slippe inn er folk som bor der, samt de mange TV-lastebilene.

I alle nabolagene rundt denne gaten er det tettpakket med biler som står står feilparkert på fortauet. Dette er bilene til presse og fans som har kommet for å være utenfor huset.

- Nå når presidentvalget er over, er dette trolig den største saken vi har hatt i USA på mange år, forteller John Chessnutt, som jobber for amerikanske NBC News, til VG Nett utenfor foreldrenes hus.

- Han var en stor internasjonal stjerne, og nå har vi en rekke ubesvarte spørsmål om blant annet eiendommen hans og barna hans. Dette er spørsmål det amerikanske folket er svært interesserte i, sier NBC-medarbeideren, som har jobbet for den anerkjentenyhetskanalen i 25 år, som produsent under store nyhetsbegivenheter.

- Dette er nok på nivå med dekningen av rettssaken til O.J. Simpson, mener Chessnutt.

Saken fortsetter under bildet

SISTE BILDE: Dette er det siste bildet som er tatt av Michael Jackson. Kort tid etter blir han er erklært død, og en hel verden rystes. Foto: National Photo Group/All Over Press
SISTE BILDE: Dette er det siste bildet som er tatt av Michael Jackson. Kort tid etter blir han er erklært død, og en hel verden rystes. Foto: National Photo Group/All Over Press


Protokoll:Send din siste hilsen her

Samleside:Les alt om Michael Jackson her

Familiens beskjed til verden

I løpet av lørdagen brukte også Jacksons familie tiden til å utforme de første offisielle uttalelsene til verden. I en pressemelding publisert natt til søndag norsk tid skriver de blant annet:

- I et av de mørkeste øyeblikkene i livene våre finner vi det vanskelig å finne passende ord til den plutselige tragedien vi alle måtte ta inn over oss. Vår elskede sønn, bror og far til tre barn har forsvunnet så plutselig, på en så tragisk måte og altfor tidlig.

- Vi savner Michael uendelig mye, og vår smerte kan ikke bli beskrevet med ord, skriver familien i pressemeldingen.

De oppfordrer også Michaels lojale fans til å ikke miste troen, og ber de om å fortsette å spre popkongens budskap.

I tillegg har Joseph Jackson, skrevet følgende personlige beskjed. - Barnebarna er dypt rørt over all kjærlighet og støtte dere har vist dem og deres far.

Saken fortsetter under bildet

SØRGENDE FANS: Michael Jackson-fans over hele verden er i sorg. Suzette Jones bryter sammen i gråt ved popkongens stjerne på Hollywood walk of fame. Foto: Reuters
SØRGENDE FANS: Michael Jackson-fans over hele verden er i sorg. Suzette Jones bryter sammen i gråt ved popkongens stjerne på Hollywood walk of fame. Foto: Reuters


Les også:Vår smerte kan ikke beskrives med ord

SE BILDENE: Her prøver de å redde Jacksons liv

Diskusjon:- Forferdelig trist

Kjendisbyen gråter

Natt til søndag var det fortsatt ikke kommet noen endelig forklaring på hva som skjedde med Michael Jackson de dramatiske minuttene natt til fredag.

Les også: Familien har bedt om ny obduksjon

Det er også usikkert når familien vil avvikle popkongens storstilte begravelse.

I Los Angeles og resten av USA er fortsatt TV-kanaler, aviser og radio fylt med historier om Jacksons brå bortgang døgnet rundt.

Verdens største kjendisby preges naturligvis også av artister og filmstjerners reaksjoner på Jacksons død.

En av de er Miko Brando, sønnen til den avdøde filmlegenden Marlon Brando. De har begge vært svært nære venner av Michael i lang tid.

Miko var også sammen med Jackson i Staples center under en konsert-øving dagen før han døde. På Larry King Live på CNN natt til lørdag norsk tid sa en gråtkvalt Miko at han mener det er feil at Jackson daglig brukte store mengder reseptbelagte medisiner.

Det er imidlertid ikke en annen Jackson-venn, legen Deepak Chopra, enig i. Chopra var også hos Larry King og sa at Jackson var helt avhengig av tunge medisiner.

- Jeg har sett ham med pilleglass og vet at han satte skudd, sa han i direktesendingen.

Les også - Jackson blir hyllet:
* - Han var et geni
* Justin Timberlake og Madonna knust over Michaels død

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk