Hovedinnhold

Han er den rikeste, døde kjendisen

PLANLA AVSLUTNING: I mars 2009 annonserte Michael Jackson sitt comeback. Det fikk fansen aldri oppleve. Foto: Fredrik Solstad
PLANLA AVSLUTNING: I mars 2009 annonserte Michael Jackson sitt comeback. Det fikk fansen aldri oppleve. Foto: Fredrik Solstad
(VG Nett) Michael Jackson er den kjendisen som har tjent mest etter sin død.

Denne saken handler om:

Det kommer neppe som noen overraskelse, men etter Michael Jacksons død har han tjent ekstreme mengder med penger. Det ble klart da Forbes Magazine publiserte sin liste over de kjendisene som tjener mest etter sin død.

På en soleklar førsteplass troner kongen av pop. Forvalterne av Michael Jacksons dødsbo har fått inn 275 millioner dollar, eller omlag 1,6 milliarder norske kroner de siste 12 månedene. Det gjør at Michael Jackson har tjent mer enn alle de 12 andre på Forbes liste til sammen.

- Jacksons førsteplass burde ikke komme som noen overraskelse når man ser den store interessen som har vært for hans musikk, filmer og alt annet som har med Michael Jackson å gjøre, sier Lacey Rose, journalist i Forbes, til Reuters.

Døde under comeback

Jackson døde 25 juni 2009, midt i forberedelsene til et gedigent konsertcomeback i O2-arena. Popkongen skulle etter planen holde mer enn 50 konserter, men døde før det store comebacket kom igang. Jacksons private lege, Conrad Murray er tiltalt for uaktsomt drap på popstjernen etter at han skal ha satt en dødelig dose med anestesimiddelet Propofol. Legen har nektet staffskyld i saken, og det er ventet at saken vil komme opp for retten neste år.

I KJENT STIL: Elvis Presley Foto: AP Photo
I KJENT STIL: Elvis Presley Foto: AP Photo

Siden Jacksons død har salget av CDer, filmer og Jackson-effekter eksplodert. I tillegg har salget av konsertfilmen «This is it» bidratt til penger i kassen.

Se Michael Jacksons plasseringer på VG-lista her 

Stieg Larsson på listen

På andreplass på Forbes liste er Elvis Presley. Han har tjent 60 millioner dollar i løpet av det siste året, blant annet på inntekter fra musikken, og besøk på Graceland.

På tredjeplass er forfatter J.R.R Tolkien som håver inn på salg av «Ringenes Herre»-bøkene, og ikke minst tjener Tolkien godt på filmatiseringen av bøkene. En annen som har tjent mye på boksalg etter sin død er den svenske forfatteren Stieg Larsson. Forfatteren av Millenium-trilogien havner på sjetteplass på Forbes liste, med en inntekt på 18 millioner dollar det siste året.

LES FLERE NYHETER PÅ RAMPELYSFORSIDEN 
Og følg journalist Ida Anna Haugen på Twitter 

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk