Hovedinnhold

Full forvirring om ny Jackson-låt

NYTT ALBUM: Slik ser coveret på det kommende Michael Jackson-albumet ut. Foto: AP
NYTT ALBUM: Slik ser coveret på det kommende Michael Jackson-albumet ut. Foto: AP
(VG Nett) Sony gir ut det de mener er nye Michael Jackson-låter, mens familien hevder det ikke er Jackson som synger.

Denne saken handler om:

14. desember skal det etter planen gis ut et nytt album med hittil upubliserte Michael Jackson-sanger. Den første singelen «Breaking News» ble publisert på Michaeljackson.com.

Hør «Breaking News» her (VG Nett er ikke ansvarlig for innholdet på eksterne nettsider)

- Ikke Michael

Låten har imidlertid satt igang spekulasjoner om det i det hele tatt er Jackson selv som synger. Ifølge TMZ skal både Jacksons mor Katherine og barna Prince og Paris tvile på at det faktisk er popkongen som synger på singelen.

Også Jacksons søster LaToya uttaler til TMZ at hun har hørt låten.

- Det høres ikke ut som han, sier hun i en video på kjendisnettstedet.

TJ Jackson, Michael Jacksons nevø, har også gått hardt ut mot den nye singelen, og raste på Twitter mot de som har gitt ut låten.

- Jeg er kvalm, skuffet og trist. Hvorfor skal de skynde seg ut med denne låten, som aldri har vært gjort av min onkel? Det skjønner jeg ikke. Løgner løper sprint, sannheten maraton, skriver han.

Tror du låten har Michael Jacksons stemme?  Bli tilhenger av Rampelys på Facebook og si din mening .

Spilt inn i 2007

Sony er plateselskapet som skal gi ut det nye albumet, og de mener bestemt det er Jackson selv som synger. De hevder at vokalen faktisk tilhører den avdøde sangeren, og at låtene på den nye plata ble spilt inn hjemme hos en av Jacksons venner i New Jersey i USA i 2007.

- Vi har fullstendig tiltro til resultatet av vårt research-arbeid, og alle de som var i studio og stemmen på det nye albumet er Michaels, skriver Sony i en offisiell uttalelse, postet blant annet på MJStar.com.

Albumet har fått navnet «Michael».

Det følger i en rekke av andre kommersielle utgivelser etter posangerens død. I fjor ble singelen «This is it» sluppet, og presentert som en ny låt. Det viste seg så at dette var en gammel innspilling, som ikke var utgitt.

Etter popstjernens død ble også deler av forberedelsene til hans planlagte konsertcomeback gitt ut på DVD. Michael Jackson er den kjendisen som har tjent mest etter sin død.

LES FLERE NYHETER PÅ RAMPELYSFORSIDEN 
Og følg journalist Ida Anna Haugen på Twitter 

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk