Hovedinnhold

Byrået som tok det siste Jackson-bildet: - Vi trodde han hadde falt mens han danset

DET SISTE BILDET: Dette bildet av popstjernen Michael Jackson liggende på en båre på vei inn til sykehuset, er det siste som ble tatt av ham før han ble erklært død. Foto: National Photo Group/ All over press
DET SISTE BILDET: Dette bildet av popstjernen Michael Jackson liggende på en båre på vei inn til sykehuset, er det siste som ble tatt av ham før han ble erklært død. Foto: National Photo Group/ All over press
LOS ANGELES/OSLO (VG Nett) Eieren av National Photo Group, byrået som tok det siste bildet av Michael Jackson, sier de ikke hadde noen idé om at superstjernen holdt på å dø.

Denne saken handler om:

Tips oss

- Vi trodde han falt etter å ha danset, eller noe, og at dette var en vanlig Jackson-episode, sier byråeier Mike til VG Nett om bildet som viser Michael Jackson i ambulansen på vei til sykehuset med oksygenmaske over seg.

Bildet er det siste som ble tatt før Michael Jackson ble erklært død.

Da han ble funnet kollapset i sengen i sitt hjem i Holmby Hills i Los Angeles torsdag kveld norsk tid, var han verken ved bevissthet eller respiratorisk. Da lege og ambulansepersonell var på plass få minutter etterpå, startet en intens kamp på liv og død.

Da ambulansen reiste mot sykehuset var tiden knapp. Ambulansepersonell hadde allerede brukt 40 minutter på å prøve å få liv i popikonet hjemme i huset hans.

VGTV:Ambulansen haster av vei med Michael Jackson

LES:Dette var Michael Jacksons liv

Klokken 23.26 norsk tid (14.26 lokal tid) kom rettsmedisiner Fred Corral i Los Angeles County med den med meldingen som bekrefet at Kongen av pop er død.

VGTV:Venter på obduksjonsrapporten

ANNONSERTE KONSERT: Michael Jackson annonserte en serie med konserter i London tidligere i år. Foto: AP
ANNONSERTE KONSERT: Michael Jackson annonserte en serie med konserter i London tidligere i år. Foto: AP

Fredag kveld var det fullt av levende lys, minneplakter og blomster i gatehjørnene rundt Michael Jacksons hus og flere kvartaler rundt. VG Netts reporter Ola Stenberg rapporterte fra stedet. SE VGTV-INNSLAGET HER!

LES:Her prøver de forgjeves å redde Michael Jackson

VGTV:Hør 911-anropet fra Michael Jacksons hjem

VGTV i LOS ANGELES:Møtte hylende Jackson-fans

- Spretter ikke champagnen

Ifølge Mike var det en av byråets fotografer som tok bildet som har skapt telefon- og epoststorm til National Photo Group.

- Det har vært veldig hektisk de siste 48 timene. Vi har fått tusenvis av telefoner og eposter, sier han.

- Kamp om foreldreretten

Det skal nå foregå en kamp om barna til Michael Jackson. Barna skal for øyeblikket være hos bestemoren, men ifølge en gammel venn av familien kommer det til å brygge opp til en foreldrerettkamp hvor både barnevakten Grace Rwaramba og ekskonen Debbie Rowe vil kjempe om retten til barna.

VG Netts reportere Ola Stenberg og Merete Gamst var i lørdag kveld, norsk tid, utenfor huset til Jacksons foreldre, som ligger i Encino, drøye 20 minutter unna Los Angeles. Hele gaten hvor huset ligger, er sperret av, og et enormt pressekorps har møtt opp og filmer inngangsporten til huset.

Langs huset går en tegelsteinsmur som er nærmest tapetsert med hilsninger fra fans. Et hundretalls fans er på plass der, og flere gråter for sitt idol.

LAILA DANSET MED JACKSON:- En utrolig opplevelse

Har du sett, møtt eller opplevd Michael Jackson live?Send inn dine bilder eller video fra opplevelsen her!

National Photo Group-sjefen vil ikke si hvor mye fotobyrået har tjent på bildet, men bekrefter at det er snakk om mye penger.

Ifølge Mikes partner Ben Evenstad, som har snakket med Brisbane Times, skal summen på bildet, som først ble kjøpt av Entertainment Tonight, være godt inn i et sekssifret dollarbeløp.

Ifølge Evenstads tidligere sjef Frank Griffin i fotobyrået Bauer Griffin er dette snakk om et million dollar-bilde, skriver den australske avisen.

- Folk forestiller seg at vi nå spretter champagnen, men det gjør vi ikke. Vi var kjent som Michael Jackson-fotobyrået, og vi har fulgt ham lenge. Vi likte å fotografere ham i live, og vi ville sikkert ha tjent mye mer om han hadde holdt seg i live lenger. Når folk ville ha noe på Michael Jackson, kom de til oss, sier Mike.

GRAFIKK:Viktige hendelser i Michael Jacksons liv

- Gjorde det vi måtte

Han sier det er trist både personlig og for bedriften at Michael Jackson nå er død.

SØRGER: Mennesker over hele sørger etter Michael Jacksons bortgang. Her gråter to kvinner ved popkongens stjerne på Hollywood Walk of Fame. Foto: AP
SØRGER: Mennesker over hele sørger etter Michael Jacksons bortgang. Her gråter to kvinner ved popkongens stjerne på Hollywood Walk of Fame. Foto: AP

- Vi fotograferte Jackson. Det var det vi gjorde. I går spurte vi oss «hva skal vi gjøre nå?». Dette er en tragedie. Mange likte ikke Michael Jackson, men da han døde, så reagerte folk, sier han og fortsetter.

- Som et fotobyrå gjorde vi det vi måtte gjøre.

LES OGSÅ:Hele verden gråter for Michael Jackson

KONDOLANSEPROTOKOLL:Send en siste hilsen!

SPESIAL:Michael Jacksons liv i bilder

National Photo Group-sjefen sier at byrået hadde et godt forhold til Kongen av pop.

- Det hendte at vi håndhilste på ham, og noen ganger kom vaktene hans og sa at han ikke følte seg så bra og ba oss om ikke å ta bilder. Da stoppet vi, sier han.

- Hvor viktig er dette bildet?

- Jeg tror det kommer til å bli et veldig ikonisk bilde. Det viser at han var, når alt kommer til alt, bare et menneske. Det er mange redaktører for de store magasinene som sier at dette bildet kommer til å bli vurdert som et av det viktigste noen sinne, sier Mike.

SPESIAL:LES ALT OM MICHAEL JACKSON

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk