Hovedinnhold

MGP-Freddy med gigantisk forsprang

Strømmet 54 ganger mer enn neste bidrag

<p>FAVORITT?: Freddy Kalas er allerede en publikumsvinner, en uke før finalen i Melodi Grand Prix.</p>

FAVORITT?: Freddy Kalas er allerede en publikumsvinner, en uke før finalen i Melodi Grand Prix.

Foto: Heiko Junge, NTB scanpix
En drøy uke før årets norske finale i Melodi Grand Prix må Freddy Kalas finne seg i et gedigent favorittstempel, iallfall om vi legger til grunn interessen på Spotify.

Der er Freddy Kalas strømmet hele 54 ganger mer enn neste MGP-artist.

Sammen med VG-lista Topp 20 er Spotify det fremste barometeret for hva nordmenn konsumerer av musikk. Freddy Kalas' bidrag, «Feel Da Rush», går i dag opp på tredjeplass på VGs singleliste, som den eneste av neste helgs MGP-bidrag på lista.

Sjekk Freddy Kalas på VGs singleliste HER!

På Spotify er han også suveren: hans bidrag er strømmet to millioner ganger. Det neste bidraget, Suit 16s «Anna Lee», hadde - da VG utførte sin stikkprøve 12.00 fredag formiddag - skarve 54.797.

Freddy Kalas heter egentlig Fredrik Auke og er bror til Simen Auke i Broiler. Brødrene har skrevet MGP-bidraget sammen med den andre halvparten av Broiler, Mikkel Christiansen, samt Christoffer Huse og Trond Opsahl.

LES OGSÅ: Freddy Kalas-låt blir diskvalifisert til Melodi Grand Prix

Det ble kontroverser rundt Freddy Kalas' bidrag tidligere i vinter, da hans låtbidrag ble diskvalifisert fordi den lignet for mye på en av hans tidligere låter.

Løsningen ble at Freddy Kalas likevel fikk delta i finalen neste helg, men da med en annen låt.

Freddy Kalas har ikke besvart VGs henvendelser i dag, men årets MGP-general, Jan Fredrik Karlsen er fornøyd med å få en hit allerede før Melodi Grand Prix-finalen.

– Dette er veldig morsomt, og viser at Melodi Grand Prix fortsatt er relevant og en av flere arenaer for å få hits, sier Karlsen som advarer mot å tro at slike tall betyr det samme som å ta seieren på forskudd.

– At Freddy Kalas får en hit, tror jeg vil øke interessen for å se showet. Men når vi kommer til selve kvelden - neste lørdag - blir det et helt annet sett med regler som gjelder. Da spiller også ting som show, opptreden og tilstedeværelse inn i totalopplevelsen, sier han.

– Valgte du ut Freddy Kalas nettopp fordi han har vært en stødig hitmaker de siste par årene?

– Som jeg sa på pressekonferansen da deltakerne ble presentert, så har jeg motivert Freddy Kalas til å delta, nettopp fordi han eier den unge, folkelige og populære sjangeren. Den har han stålkontroll på, sier Karlsen.

LES: Derfor ble Freddy Kalas arvtakerne til Broiler

Under Freddy Kalas er det imidlertid beskjedne strømmetall på Spotify for de andre deltakerne.

Så mye var Melodi Grand Prix-deltakerne strømmet på Spotify, en drøy uke før finalen i Oslo Spektrum (tallene stammer fra kl. 12.00 fredag):

Freddy Kalas - Feel Da Rush - 1.966.092

Suit 16 - Anna Lee - 56.927

Agnete - Icebreaker - 33.597

The Hungry Hearts/Lisa Dillon - Laika - 15.260

Laila Samuels - Afterglow - 14.213

Elouiz - History - 12.984

Stage Dolls - Into The Fire - 12.364

Stine Hole Ulla - Traces - 8030

Makeda - Stand Up - 7597

Pegasus - Anyway - 3713

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk