Hovedinnhold

Svenske TV-seere opprørt over teknisk MGP-krøll

DRAMATISK OPPTREDEN: Polens teatralske sceneshow og smektende ballade gikk ikke hjem hos seerne. Bidraget røk ut i semifinalen. Foto:
DRAMATISK OPPTREDEN: Polens teatralske sceneshow og smektende ballade gikk ikke hjem hos seerne. Bidraget røk ut i semifinalen. Foto:
(VG Nett) «Superdårlig synk», hevder TV-seere i Sverige, men hverken NRK eller SVT påtar seg skyld.

Denne saken handler om:

Mens TV-kommentatoren i Sveriges største avis Aftonbladet lot seg irritere over vitsingen til den norske programledertrioen, er svenske TV-seere mest indignert over den tekniske kvaliteten på gårsdagens semifinale.

- Mimeshow?

Avisen Expressen inviterte sine lesere til live-chat underveis i sendingen, og påstått dårlig synkronisering av lyd og bilde skal ha vært gjennomgangstema. Irriterte MGP-skuelystne skal også ha ringt til SVT og spurt om dette var «et mimeshow».

Sjekket opp

Presseansvarlig for MGP, Peter Svaar, bekrefter overfor NRK.no atidligere i dag at han etter sendingen ble oppringt av en svensk avis og konfrontert med problemene. Han kjente da ikke til noen teknisk krøll.

På ettermiddagen i dag informerer Svaar VG Nett om at saken er sjekket.

- Det var ifølge EBU en helt plettfri teknisk produksjon fra Oslo i går. Vi hører at det var problemer med stereo-lydsporet i Sverige under sending, mens surround i Sverige var feilfritt, sier Svaar.

VGTV: Se GP-Jostein oppsummere kvelden

Helena Brodén, som er presseansvarlig for den svenske delegasjonen i Oslo, har ikke noen forklaring på hva som kan ha sørget for problemene. Hun så sendingen fra Norge og beskriver den som «perfekt».

- Om det var noe feil, så er det absolutt ikke SVTs feil, sier Brodén til Expressen. Hun legger til at det ved satelittsendinger kan oppstå forsinkelser.

HVA SYNES DU OM DEN FØRSTE SEMIFINALEN? SI DIN MENING

Svensk TV-kommentator: - Dropp tøyset

Først i morgendagens semifinale skal Sveriges eget MGP-håp Anna Bergendahl (18) kjempe om en plass i finalen lørdag. Hun stiller med balladen «This Is My Life».

VGTV: Anna møtte Didrik

Første nordiske land er allerede ute av dansen. Finland, som på forhånd var spådd å gjøre det bra, røk ut i gårsdagens semifinale. De finske jentene tok imidlertid nederlaget med godt humør - les intervju og se VGTV.

ALT OM MELODI GRAND PRIX

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk