Hovedinnhold

Rybak har hatt fire managere på tre år

GOOGLES FAVORITT AKKURAT NÅ: Alexander Rybak. Foto: Espen Braata
GOOGLES FAVORITT AKKURAT NÅ: Alexander Rybak. Foto: Espen Braata
(VG Nett) Alexander Rybak (22) har i løpet av sin korte karriere allerede brutt samarbeidet med tre managere.

Denne saken handler om:

Grand Prix-kometen er nå i gang med den travle innspillingen av det som skal bli hans første album, i samarbeid med «Fairytale»-produsent Kim Bergseth.

Flere VG har snakket med, har funnet det utfordrende å samarbeide med Rybak.

Blant dem som har tidligere samarbeidet med den lovende musikeren, er plate- og produksjonsselskapet Your Favourite Music, som blant andre har Susanne Sundfør i stallen, og som sist høst spilte inn en håndfull låter med Rybak.

- Vi fant ut at dette har vi ikke lyst til å gjøre sammen. Man må finne en kjemi, det må passe både sosialt og musikalsk. Og det skjedde ikke, forteller YFM-sjef Geir Luedy.

- Hvorfor skar det seg?

- Det vet jeg ikke om jeg har lyst til å svare på ennå, sier Luedy, som nå er i forhandlinger med Rybaks nye manager om bruken av de innspilte låtene.

- Det er veldig rart om han dropper alt vi har jobbet med sammen. Vi spilte jo inn låtene med tanke på utgivelse, sier Hans-Petter Aaserud, som lagde sangene i samarbeid med Rybak.

Stort talent

Aaserud understreker at de ønsker «Fairytale»-stjernen alt godt, og påpeker at han er et stort talent. Kjetil Fluge var den siste manageren som jobbet med Rybak før han gikk i Grand Prix-retning sist høst. Han omtaler sin eks-klient som bestemt, på en positiv måte.

- Han har veldig klare meninger på hva han vil, forteller Fluge.

Arne Svare i artistbyrået Stageway, som blant annet har jobbet sammen med Sissel Kyrkjebø, Madrugada og Morten Abel, ble Rybaks første manager, etter at Rybak vant «Kjempesjansen» høsten 2006.

- Vi jobbet sammen i fire-fem måneder, for å se hvordan det fungerte og, om vi passet sammen, sier Svare.

Konklusjonen ble at de ikke passet sammen. Svare tilskriver dette problemer med å finne ut hvilken vei Rybak skulle gå musikalsk. Det neste halvåret ble han avløst av kollega Frank Østervold.

- Alexander er virkelig artist med stor A. Med alt det innebærer. På godt og vondt. En veldig bestemt ung herremann, sier Østervold.

- Hvorfor tok samarbeidet slutt?

- Å være manager er som å være i et avansert parforhold; det er noen koder å knekke. Og vi fant ikke helt ut av det. Alexander er utålmodig; han vil mye, og han vil det så fort som mulig. Men dét kan også være et tveegget sverd, mener Østervold.

Alexander Rybak opplyser via sin nåværende manager Kathrine Synnes at han ikke ønsker å kommentere saken.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk