Hovedinnhold

Norge tredje dårligst - kun Portugal og Polen dårligere

SLÅTT UT: Tårene rant da en skuffet Stella Mwangi møtte pressen etter semifinalen mandag. Foto: Scanpix
SLÅTT UT: Tårene rant da en skuffet Stella Mwangi møtte pressen etter semifinalen mandag. Foto: Scanpix
Norges Stella Mwangi endte på 17. plass i den første delfinalen i Eurovision Song Contest.

Denne saken handler om:

Det melder NRK. Resultatlistene fra de to delfinalene ble offentliggjort lørdag kveld.

- Jeg skjønner ingenting. Låten falt vel rett og slett ikke i smak. Dette er veldig overraskende, sier president Morten Thomassen i den norske Grand Prix-klubben til NRK.

Mwangi røk ut i delfinalen, og Norge var derfor ikke representert i finalen lørdag kveld.
Norge var likevel representert på låtskriversiden. Det tyske bidraget, «Taken by a Stranger», er nemlig skrevet av Monica Birkenes fra Grimstad i samarbeid med Gus Seyffert og Nicole Morier.
Låten ble framført av Lena Meyer-Landrut, som representerte Tyskland på nytt etter å ha vunnet Eurovision Song Contest i fjor.

Det ble den aserbajdsjanske duoen Eldar & Nigar som stakk av med førsteplassen i årets Eurovision Song Contest. Sverige ble beste nordiske land med en tredjeplass, etter en nervepirrende stemmeopptelling.

VGs musikkekspert Thomas Talseth synes ikke det var særlig bra at Aserbajdsjan gikk seirende ut av kveldens finale.

- At denne låten vinner er et trist tilbakeslag for Eurovision Song Contest. Etter ungdommelig friskhet fra Tyskland i fjor og fra oss selv året før, er det nå en traust og kjedelig låt som går av med seieren, sier Talseth.

VG Nett/ NTB

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk