Hovedinnhold

Loreen bytter GP-antrekk etter seerstorm

Får hastesydd antrekket før semifinalen

FORSKJELLIG: Det er antrekket til venstre som har skapt leserstorm i Sverige. Antrekket til høyre hadde Loreen på seg i Sverige. Nå vurderer det svenske teamet å klippe av alle frynsene. Foto: Aftonbladet / AP
FORSKJELLIG: Det er antrekket til venstre som har skapt leserstorm i Sverige. Antrekket til høyre hadde Loreen på seg i Sverige. Nå vurderer det svenske teamet å klippe av alle frynsene. Foto: Aftonbladet / AP
Det svenske GP-håpet Loreens frynsete sceneantrekk ble for mye for svenskene. Nå forandrer hun antrekket før semifinalen i Baku.

Denne saken handler om:

Loreen, eller Lorine Zineb Noka Talhaoui (28) som hun egentlig heter, er storfavoritt til å stikke av med seieren i Eurovision-finalen i Aserbajdsjan. Siden hun gikk av med seieren i den svenske GP-finalen har hun skapt Alexander Rybak-lignende tilstander i Sverige, men det nye sceneantrekket til stjerneskuddet har skapt harme blant fansen i hjemlandet, skriver Aftonbladet.

Mens Loreen stilte barbeint og i en lang og florlett kappe med mørke bukser på den svenske finalen, hadde hun fått et nytt antrekk til opptredenen i Baku. Under prøvene var de gjennomsiktige stoffene byttet ut med en gigantisk kåpe med store frynser, noe som ikke falt i like god smak hos alle.

VG er på plass i Baku og vil gi deg alle detaljene fra årets Eurovision-konkurranse.

Leserne raste

Like etter at bildene ble publisert på Aftonblandets GP-blogg flommet både kommentarfeltet, Twitter og Facebook over av kritikk mot de nye klærne.

«Fryktelige klær! Hva skjedde med den minimalistiske, diskrete fremtoningen? Dette ødelegger hele nummeret! Bytt klær, fort! Plutselig føles det ikke så sikkert med seier likevel», skriver en leser, mens flere andre følger opp med lignende kommentarer:

«NEI! Hva har de gjort? Det ser helt fryktelig ut. Det var jo så fint med det minimalistiske, enkle som hun hadde», og «Skaff en ny kles- og hårekspert til henne».

Klipper av frynsene

Loreen ville første ikke forandre på klærne, men har etter leserstormen bestemt seg for å gjøre det likevel. Det bekrefter Sveriges delegasjonsleder Christer Björkman.

- Vi gikk kanskje litt for langt. Derfor går vi tilbake. Vi har hørt på leserne og forstår deres mening, sier Björkman til Aftonbladet.

Nå jobber det svenske teamet på spreng for å sy om Loreens antrekk. Björkman tør imidlertid ikke love at de kvitter seg med alle frynsene.

- Kanskje vi tar bort alle sammen, eller så gjør vi bare kåpen litt lettere. Vi vet ennå ikke helt hvor vi lander, sier han.

Vil være naturlig

Loreen er imidlertid fortsatt fast bestemt på å stå barbeint på scenen, noe hun gjorde både i Sverige og under prøvene i Baku. Tidligere har hun også fortalt VG at hun holder seg unna tung sminke på scenen.

- «Euphoria» handler om kvinnelig energi, og det å våge. Og budskapet jeg formidler, er viktigere enn hvordan jeg fremstår. Man må tro på sin egen makt som kvinne og menneske. Derfor skjuler jeg meg ikke bak masse sminke. Jeg bruker nesten ikke sminke, og jeg liker håret mitt rufsete. Og siden jeg vil ha kontakt med moder jord, opptrer jeg barbent, sa hun.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk