Hovedinnhold

I finaleheatet for Grand Prix

NRK arrangerte i går audition for de 16 artistene som kjemper om ti plasser i den norske Grand Prix-finalen i Oslo Spektrum lørdag 6. mars.

Denne saken handler om:

- For andre år på rad har vi valgt å teste mulige finalister i en audition. Du får et helt annet inntrykk av å se artistene opptre på en scene, enn det inntrykket vi har fått f.eks. gjennom innsendte bidrag. Her har vi både koblet artister vi vil prøve med innsendte bidrag og bruker de artistene som opphavsmennene foretrekker, sier Stian Malme. Han er NRKS prosjektansvarlige for årets Grand Prix, og var sammen med musikalsk leder Javed Kurd ansvarlig for gårsdagens audition på Smuget i Oslo.

Til årets konkurranse kom det inn hele 530 bidrag, 514 er borte, 16 var med i går, og om en ukes tid blir det klart hvilke ti som får være med i den store norske Grand Prix-finalen og får sjansen til å representere Norge i den internasjonale finalen i Istanbul 15. mai.

I salen på Smuget satt fagjuryen med sine skjemaer for å gi de 16 utvalgte poeng. I fagjuryen satt det i tillegg til representanter fra NRK også musikkprodusenter, Grand Prix-klubben, låtskrivere og konsertarrangører.

På rekke og rad fikk de 16 i finaleomgangen sine 15 minutter i rampelyset. Vokalistene stilte stort sett med ferdig innspilt komp. De sang sine bidrag to ganger, fortalte juryen kort om sitt musikalske liv og til NRKs folk hvilke tanker de gjorde seg om hvordan sangen deres skulle fremføres i Spektrum.

Under prøvesangen i går var det bare en artist, Elisabeth Tunsberg, som sang på norsk.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk