Hovedinnhold

Humperdinck (75) til Melodi Grand Prix-finalen

ELDSTE? Engelbert Humperdinck (75) blir trolig den eldste MGP-deltageren på scenen i Aserbajdsjan. Bildet er fra 2011. Foto: WENN
ELDSTE? Engelbert Humperdinck (75) blir trolig den eldste MGP-deltageren på scenen i Aserbajdsjan. Bildet er fra 2011. Foto: WENN
(VG Nett) Popveteranen Engelbert Humperdinck, kjent for sitt store kinnskjegg og 150 millioner solgte plater, skal kjempe for Storbritannias ære i MGP-finalen.

BBC har håndplukket 75-åringen til det ærefulle oppdraget i Aserbajdsjan i mai. Og Humperdinck, som dermed blir Toojis (24) konkurrent, synes MGP-deltagelsen er stor stas.

- Jeg gleder meg. Dette er en stor ære, sier Humperdinck til Sky News .

- Da BBC kontaktet meg føltes det riktig for meg å si ja til å bli en del av Eurovision-institusjonen. Nå håper jeg at hele nasjonen står bak meg, sier sangeren - kjent for klassikere som «Release Me» og «The Last Waltz».

Storbritannia har for lengst gått bort fra tradisjonen med å la TV-seerne velge MGP-låter og deltagere. De siste årene har vertskanalen BBC i stedet valgt ut den eller de de ønsker å bruke. Hva Humperdincks låt heter, er foreløpig ikke kjent. Sangen er fortsatt under utarbeiding.

Låtskriver er Sacha Skarbek, som blant annet hjalp James Blunt med å skrive hitballaden «You're Beautiful» for få år siden.

Har slitt de siste årene

Sist Storbritannia gikk av med seieren i den europiske MGP-finalen, var i 1997 med Katrina And The Waves. Siden har de slitt med å markere seg.

I fjor havnet boybandet Blue på 11. plass. Siden Storbritannia er blant «de fem store», altså de landene som spytter mest penger i MGP-apparatet, er de hvert år sikret plass i finalen - uten å måtte kvalifisere seg i semifinale.

Humperdinck har vært i bransjen i nærmere 60 år. BBC-sjef Katie Taylor er henrykt over å ha 75-åringen med på laget.

- Vi har ikke hatt en så etablert internasjonal stjerne til å representere nasjonen siden 70-tallet. Vi kunne ikke vært mer fornøyd.

Humperdinck, som opprinnelig heter Arnold Dorsey, brukte i starten av karrieren artistnavnet Gerry Dorsey. Han er født i India og har indisk mor. Faren var britisk soldat utstasjonert i India. Humperdinck flyttet til England som 10-åring.

Sin høye alder til tross, musikerveteranen har aldri lagt turnélivet på hylla. Trolig er han den eldste deltageren som noensinne stiller i MGP-finalen.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS 

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK 

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk