Hovedinnhold

Rolling Stone hyller Bigbang

NORSKE ROCKEHELTER: Øystein Greni omgitt av Olaf Olsen (t.v.) og Øyvind Storli Hoel i Hollywood i september i år. Foto: James Carbone
NORSKE ROCKEHELTER: Øystein Greni omgitt av Olaf Olsen (t.v.) og Øyvind Storli Hoel i Hollywood i september i år. Foto: James Carbone
(VG Nett) Det amerikanske musikkmagasinet sammenligner norske Bigbangs nye plate med Beatles og Rolling Stones.

Denne saken handler om:

David Fricke, seniorredaktør i det velrenommerte bladet Rolling Stone, vier spalteplass til Bigbang med Øystein Greni i spissen.

Musikkeksperten skriver om albumet «From Acid to Zen» - som ble lansert i september - at den er en god blanding av nytt og gammelt. Plata er den første fra rockebandet siden de i fjor flyttet til Los Angeles og baserte seg der.

- Denne plata lykkes

«En «shotgun buffet», i likhet med de første USA-LP-utgivelsene fra Beatles og Rolling Stones som kombinerte albumspor og singler fra ulike innspillinger. Og denne plata lykkes på samme måte med å bli en en øyeblikkelig «Greatest Hits»-samling», skriver David Fricke i sin rockespalte om Bigbang-albumet.

Les hele spalten på bladets hjemmesider.

Foto: Faksimile Rolling Stone
Foto: Faksimile Rolling Stone

Beskrivelsen «Shotgun buffet» kan kanskje best oversettes til norsk med at «hitlåtene spretter ut som hagl fra et gevær».

Seniorredaktøren skriver også at vokalist, låtskriver og gitarist Øystein Greni har «gener med den rette historikken» og viser til Øysteins far Thor Greni som var med i Undertaker's Cirkus, som i 1968 varmet opp for Led Zeppelin.

David Fricke omtaler også tittelen «From Acid to Zen» som «briljant». Han skriver at Greni med denne produksjonen tar «et stort skritt i et større spill».

«Garanterte hitlåter» konkluderer Fricke.

VG Nett har ikke lykkes i å komme i kontakt med bandet.

Bigbang på MySpace

Selv om bandet nå har base i Los Angeles, vender de hjem til Norge til jul. Bigbang - som opptrer hyppig på klubber i USA - holder konserter i Bergen, Tronheim, Stavanger og Oslo i midten av desember.

Sjekk Bigbang på VG-lista

Bigbang består i dag i tillegg til Greni av trommis Olaf Olsen og Øyvind Storli Hoel på bass. Bandet, som så dagens lys i 1992, kan skilte med åtte plateutgivelser. Siden starten har en rekke medlemmer komet og gått. Totalt har 6 bassister og 5 trommeslagere vært medlem i kortere eller lengre tid.

VG Nett er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk